Termeni și condiții

Termeni si conditii pentru utilizarea website-ului MementoBUS

Conditii generale

Prezentul document Termeni si conditii („Termeni si conditii„) reprezinta contractul intre dumneavoastra (“Utilizator”) si Memento Bus Company S.R.L. (“MementoBUS”). Va rugam cititi cu atentie acesti termeni si conditii contractuale inainte de a utiliza pagina de internet a MementoBUS.

Acest document se refera la conditiile in care poate fi utilizat website-ul www.mementobus.com (“Site-ul”).

Accesand sau utilizand Site-ul, acceptati automat termenii si conditiile de mai jos. Termenii si conditiile se aplica tuturor utilizatorilor Site-ului, atat celor autentificati prin intermediul unui cont creat pe site, cat si celor neautentificati.

Acest Site este detinut si administrat de MementoBUS. MementoBUS nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile din Site si informatiile primite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Termenii si conditiile de utilizare a Site-ului se aplica fiecarui utilizator in parte si presupun acceptarea in totalitate a acestora. Accesul si utilizarea Site-ului  sunt gratuite si au scopul de a veni in ajutorul utilizatorilor sa gaseasca informatiile necesare in cel mai usor si rapid mod posibil, conform cerintelor fiecaruia. MementoBUS isi rezerva dreptul de a face actualizari sau modificari ale acestor termeni si conditii, fara o notificare in prealabil. De asemenea, MementoBUS poate corecta eventualele omisiuni sau erori in afisare, ce pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, in cel mai scurt timp, de indata ce i-au fost aduse la cunostinta. De aceea, rugam utilizatorii sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de fiecare data cand acceseaza Site-ul Continuarea folosirii Site-ului implica acceptarea modificarilor efectuate.

Orice rezervare efectuata pe Site va fi considerata drept intentia dvs. de a achizitiona un voucher de calatorie („Produsele”). Daca cererea dvs. va fi acceptata, veti primi un e-mail de confirmare de la MementoBUS si veti primi un cod de rezervare, însoțit de voucher-ul de călătorie ce va ține loc de contract incheiat intre client („Clientul”) si MementoBUS si/sau companiile partenere, si veti putea confirma achizitionarea Produsulu in functie de Termenii si Conditiile fiecarui transportator, ulterior veti primi pe e-mail Produsul rezervat si achitat („Biletul Electronic”). Va rugam sa va asigurati ca detineti aceste informatii necesare pentru imbarcare. La cerere, Biletul Electronic poate fi retrimis catre Client care are obligația de a-l printa, dacă termenii și condițiile transportatorilor parteneri impun acest lucru.

Rezervarea locului nu include obligatia efectuarii transportului, aceasta obligatie intra in vigoare numai dupa achitarea integrala a Produsului si dupa primirea pe e-mail a confirmarii achizitionarii Produsului.
In cazul in care termenii și conditiile partenerilor o impun, rezervarea va necesita o reconfirmare din partea unui agent MementoBUS, chiar daca rezervarea este confirmata și platita. Daca pe o rezervare confirmata și platita nu mai exista disponibiliate sau apar modificari operate de catre transportator, pasagerul va primi o alternativa similara celei rezervate inițial sau rambursarea integrala a contravalorii voucherului de calatorie.
Conditiile contractului incheiat intre Client si compania de transport si informatiile inscrise pe Biletul Electronic se completeaza cu Termenii si conditiile, precum si cu Termenii si Conditiile companiilor partenere, dupa caz. Se considera ca Clientul care a intrat in posesia Biletului Electronic a luat la cunostinta pe deplin de toate aceste informatii.

Ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

Termenii si Conditiile companiilor partenere pot include prevederi referitoare la regulile de transport al bagajelor, diferite proceduri de plata, obligatii, anulari, modificari ale rezervarilor si restituiri de bani (daca este cazul) ori restrictii sau conditii de alta natura. Unele companii partenere pot impune taxe suplimentare, astfel cum vor fi acestea comunicate prin Termenii si Conditiile companiei partenere. MementoBUS nu este responsabila pentru alte astfel de tipuri de costuri sau taxe cu caracter imprevizibil.

De asemenea, Clientul si/sau pasagerul are obligatia de a se informa despre toate documentele pe care trebuie sa le aiba asupra sa pentru a putea efectua calatoria (procuri, carte de identitate, pașaport, viza, vaccinuri, teste medicale etc.), MementoBUS neasumandu-si nicio obligatie in acest sens si nu asigura nicio garantie cu privire la aranjamentele documentelor de calatorie (pasapoarte, vize, vaccinuri necesare, teste medicale etc.). Drept urmare, este responsabilitatea Clientului si/sau a pasagerului de a se asigura ca va calatori in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile acestor calatorii.

Drepturile Utilizatorului

Utilizatorul Site-ului are dreptul sa vizualizeze Site-ul pe monitorul calculatorului, al telefonului mobil sau al oricarui alt dispozitiv, sa tipareasca parti ale continutului Site-ului pe suport de hartie si sa salveze pagini in format electronic doar in scopuri personale, non-comerciale.

Obligatiile Utilizatorului sunt urmatoarele:

Prin accesarea Site-ului sunteti de acord sa respectati urmatoarele obligatii incluzand (fara a se limita):
 • responsabilitatea financiara pentru toate tranzactiile efectuate in contul sau in numele dvs.;
 • aveti capacitatea legala de a incheia acte juridice conform dispozitiilor legale si de a initia orice actiuni juridice;
 • garantarea veridicitatii datelor furnizate despre dvs. sau membrii familiei dvs., dupa caz;
 • neutilizarea Site-ului in scopuri speculative, a generarii de rezervari false sau frauduloase;
 • interzicerea transmiterii materialelor politice, pornografice, rasiste sau a altor materiale care contravin legii sau bunelor moravuri;
 • obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afisa, licentia sau reproduce continutul Site-ului, cu exceptia utilizarii in scop personal si necomercial a unei singure copii a informatiei continute in Site si cu exceptia cazului in care se prevede altfel in Termeni si conditii;
 • Utilizatorul nu are dreptul sa foloseasca (in forma existenta sau modificata) in scop comercial continutul Site-ului;
 • Utilizatorul nu are dreptul sa inlature notificarea despre drepturile de autor si/sau marca inregistrata de pe copiile continutului. Copiile vor fi facute doar conform termenilor de utilizare.
 • Utilizator nu are dreptul de a crea baze de date sau manuale prin descarcarea pagina cu pagina a continutului Site-ului.

Anulari/Modificari

Anularea/modificarea serviciului rezervat sau achizitionat poate fi facuta in conformitate cu Termenii si Conditiile MementoBUS.

In cazul in care doriti modificarea unui serviciu rezervat sau achizitionat, este responsabilitatea dvs. de a informa MementoBUS in scris, pe adresa de email rezervari@mementobus.com sau la telefon (+40) 317 105 518, despre intentiile dvs., urmand ca solicitarea sa fie solutionata fie de catre MementoBUS, in masura in care intra in responsabilitatea acesteia, fie solicitarea va fi transmisa companiilor partenere spre analiza si solutionare.

In anumite cazuri este posibil sa puteti modifica anumite servicii achizitionate si va trebui sa respectati anumite cerinte pentru aceste actiuni, in functie de Termenii si Conditiile MementoBUS sau ai companiilor partenere, termeni si conditii disponibile spre consultare in pagina de detalii pasager, inainte de efectuarea platii.

MementoBUS accepta toate formele de cereri scrise. MementoBUS nu poate modifica serviciile achizitionate inainte de a primi cererea dvs. ferma si in scris, cuprinzand toate detaliile in mod corect si complet astfel incat solicitarea sa fie considerata suficient de clara pentru a fi solutionata.

In eventualitatea modificării unei rezervari (incluzand, dar fara a se limita la, anulari, restituiri de sume, schimbari de nume), clienții MementoBUS se obligă să trimită aceste cereri cu 48h înainte de placarea în cursă, atât MementoBUS, cât și companiile partenere rezervându-și dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta actiune. 

Drepturi de proprietate intelectuala si industriala

Materialele prezentate in cadrul Site-ului si eventualele informatii transmise prin intermediul postei electronice sunt proprietatea MementoBUS sau a partenerilor sai din acest proiect, dupa caz, si sunt protejate prin drepturi de autor, drepturi de marca si alte drepturi de proprietate intelectuala si industriala.

Termeni si conditii de calatorie

MementoBUS pune la dispozitia clientilor sai un sistem de rezervari pentru bilete de autocar, usor si rapid, cu respectarea urmatoarelor conditii:

 • calatoria se efectueaza numai in baza voucherului nominal de calatorie, valabil doar pentru titular si are inclus un singur bagaj de cala, cu o greutate maxima de 32 kg, iar al doilea bagaj de cala se va taxa suplimentar cu 4.80 euro. Pasagerii care se prezinta la imbarcare cu mai mult de aceste 2 bagaje pe care le pot avea respectand cele de mai sus, isi asuma pierderea voucherului de calatorie achizitionat;
 • voucherul de calatorie este valabil strict pentru destinatia si ora de plecare precizate; neprezentarea la imbarcare este considerata renuntare la serviciile achizionate, pasagerii nefiind eligibili pentru returnarea sumelor achitate;
 • MementoBUS nu poate fi considerata responsabila pentru neprezentarea la imbarcare a calatorilor, intarzierea acestora sau nerespectarea indicatiilor privind orarul/locul de imbarcare;
 • in caz de renuntare din motive intemeiate (deces, spitalizare etc.), se va analiza posibilitatea returnarii sumelor achitate sau oferirii unei alternative doar pe baza unor documente justificative;
 • orele de imbarcare pot suferi modificari in functie de conditiile meteo, de trafic sau alte situatii obiective; orele inscrise pe voucherul de calatorie reprezinta ore locale;
 • calatorii sunt obligati sa se prezinte la locul de preluare cu minimum 30 de minute inainte de ora de imbarcare; 
 • pasagerul are obligatia de a verifica datele inscrise pe voucher; semnalarea discrepantelor trebuie facuta in maximum 1 ora de la transmiterea documentului de calatorie, iar orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare; 
 • pasagerii care au ca destinatie aeroporturile de pe teritoriul României sau din străinătate trebuie sa se asigure ca ora de debarcare este cu minimum 3 ore inainte de decolarea aeronavei; MementoBUS nu isi asuma nicio responsabilitate in privinta intarzierilor care pot conduce la pierderea zborului, cu exceptia raspunderii MementoBUS in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile;
 • calatoriile pot fi efectuate cu un autoturism, microbuz, minibus sau autocar, in functie de numarul de pasageri inscrisi pe cursa respectiva;
 • toate autocarele cu care se opereaza curse MementoBUS sunt licentiate, clasificate si dotate cu: aer conditionat, scaune rabatabile si instalatie audio-video;
 • distribuirea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierii pentru cursele externe, exceptie facand calatorii care detin carduri de fidelitate, facilitate care ofera prioritate la imbarcare;
 • ocazional, direct sau prin intermediul partenerilor, MementoBUS poate rula campanii de discount; regulamentele acestor campanii vor fi comunicate via newsletter, website sau pe retelele sociale pe care compania activeaza, iar codurile de discount pot fi folosite doar pe rezervarile ce se efectueaza pe cursele operate de MementoBUS, daca nu este specificat altfel; daca valoarea de achizitie a voucher-ului de calatorie e mai mica decat discount-ul oferit in valoare absoluta, codul de discount nu este valid;
 • contravaloarea serviciilor se poate restitui, după cum urmează:
  • dacă solicitarea este transmisă cu mai puțin de 7 zile înainte de plecare, anularea se face cu penalizare de 100%;
  • dacă solicitarea este transmisă cu mai mult de 7 zile înainte de plecare, anularea se face cu penalizare de 30% din valoarea rezervării.
 • daca o persoana a procesat o rezervare pentru mai multi pasageri, aceasta va fi obligata sa accepte termenii si conditiile pentru ea si pentru fiecare dintre ceilalti pasageri;
 • Animalele de companie NU sunt permise pe niciuna din cursele MementoBUS; daca pasagerul ajunge la imbarcare cu un animal de companie, MementoBUS nu va fi raspunzator de faptul ca pasagerul nu se va mai putea imbarca si va pierde voucherul de calatorie achizitionat;
 • Minorii nu pot calatori fara a se afla in compania unui adult.
In cazul in care cursele apartin companiilor partenere, atunci acestora li se aplica termenii si conditiile generale contractuale si conditiile speciale de transport proprii ai acestora. Termenii si conditiile companiilor partenere (regulile de transport al pasagerilor impus de transportatorii rutieri) se vor aplica aditional Termenilor si Conditiilor acestui Site. Accesarea acestora se poate face pe site-urile partenerilor sau direct, pe site-ul MementoBUS. Trebuie specificat faptul ca e posibil ca acestea sa fie disponibile doar in limba engleza.

In cazul transferurilor pe distante lungi, atat MementoBUS, cat si transportatorii parteneri pot opera transferul pe segmente, debarcand pasagerii pe traseu, intr-un hub de transfer, si imbarcandu-i in alta masina, destinatia ramanand aceeasi.

Biletul pierdut sau deteriorat, fara exemplarul care atesta dreptul de a efectua calatoria (ex. Biletul Electronic), cu date incomplete, eronate, modificate sau cu data expirata nu este valabil, iar titularul va fi exclus de la transport, ori în situatia în care solicita efectuarea calatoriei, va plati tariful aferent acestuia. MementoBUS nu raspunde de pierderea, furtul sau utilizarea neautorizata a biletelor.

Achizitionarea Produselor da dreptul pasagerului inscris pe bilet sa se deplaseze de la locul de plecare si destinatie care sunt indicate pe bilet. Conform prevederilor legale nu este permisa urcarea la o statie ulterioara sau coborarea la o statie anterioara celor mentionate pe bilet. Pasagerul este acceptat la transport numai daca este in posesia unui bilet de calatorie corespunzator, pentru care s-a facut achitarea pretului.
In cazul rezervarii biletelor la bordul vehiculelor, obligatia de a efectua transportul pasagerului apare doar daca exista suficiente locuri libere pentru intreaga distanta de parcurs.

Modalitati de plata

Pentru a deveni valid biletul, este obligatoriu ca plata acestuia sa fie efectuata inainte de calatorie. Pretul biletului poate fi achitat atat in EUR, cat si in RON. Cursul de schimb valutar va fi cel publicat de Banca Nationala a Romaniei la data efectuarii platii, la care se adaugă un comision de risc valutar de 2%.

MementoBUS nu are acces si nu pastreaza datele cardului dumneavoastra, plata online cu cardul va fi procesata de integratorul de plati online PayU.

In cazul metodei de plata prin PayU, recomandam achitarea voucherului de calatorie in maxim 30 de minute de la momentul rezervarii, in caz contrar sesiunea se va anula si nu se va mai putea valida voucherul de calatorie.

Pretul mentionat pe Site pentru fiecare Produs include toate taxele, comisioanele, tarifele, cu exceptia costurilor care nu pot fi calculate in mod rezonabil anterior incheierii contractului dintre Client si MementoBUS. Astfel de costuri suplimentare pot fi, spre exemplu, penalitati de incetare, care urmeaza sa fie stabilite atunci cand este cazul fie conform contractului dintre Client si companiile partenere, fie pe baza prevederilor din cuprinsul prezentului contract, a anexelor aferente si/sau pe baza legislatiei aplicabile.

MementoBUS nu-si asuma nicio obligatie de a emite biletele, voucher-ul sau alte documente de calatorie in cazul neplatii integrale a serviciilor comandate conform contractului dintre Client si MementoBUS. In orice situatie, sunteti responsabil pentru plata sumelor aferente serviciilor de transport comandate.

Obligatiile pasagerului

Le este interzis pasagerilor:
 • Sa deterioreze mijlocul de transport in care se deplaseaza pana la destinatie, fiind obligati sa pastreze curatenia si integritatea acestuia, raspunzand material in cazul producerii unor daune;
 • Sa perturbe conducatorul auto si/sau pe celelalte persoane din echipaj de la indeplinirea in bune conditii a atributiilor acestora;
 • Sa prezinte un comportament inadecvat prin care pot cauza disconfort celorlalti calatori aflati in mijlocul de transport cu care se deplaseaza;
 • Fumatul, consumul bauturilor alcoolice sau al substantelor halucinogene si stupefiante sunt strict interzize;Sa transporte produse inflamabile, periculoase sau explozive.
Toate pagubele cauzate de calator autocarului obliga calatorul la inlocuirea totala a pagubei. Calatorul este obligat sa se conformeze legii tarii in care se afla.

Obligatiile transportatorului

Transportatorul are obligatia:
 • Sa respecte dispozitiile legale aplicabile;
 • Sa asigure executarea serviciilor de transport persoane in conditii normale de legalitate, siguranta si calitate;
 • Sa ia toate masurile de siguranta necesare si sa asigure pasagerii ca bunurile acestora sunt transportate in conditii optime pe toata durata calatoriei;
 • Sa respecte itinerariul stabilit.

Bagajul

Fiecare pasager are dreptul sa transporte o singura piesa de bagaj de cala gratuit,cu o greutate totala de maximum 32 de kg. In eventualitatea in care pasagerul doreste sa calatoreasca cu bagaje suplimentare, acestea trebuiesc declarate in momentul procesarii rezervarii biletului si vor fi supuse unor noi conditii tarifare, pretul aferent fiecarui bagaj suplimentar de cala, fiind afisat inca de la inceput.

Calatorul are obligatia de a informa in scris call center-ul MementoBUS la achizitionarea unui extra bagaj de cala cu dimensiuni speciale (ex.: o bicicleta), pentru a putealua masurile necesare, dupa caz, pentru a instala suportii necesari pe vehicul, in timp util. Simpla informare din partea clientului NU este suficienta, MementoBUS urmand a reconfirma posibilitatea amplasarii unui bagaj cu dimensiuni speciale cu cel putin o zi inainte de data plecarii. 

Transportatorul isi pastreaza dreptul de a refuza efectuarea serviciului daca va constata la imbarcarea pasagerului faptul ca bagajul acestuia contine materiale periculoase, arme de foc, substante inflamabile etc., care ar putea pune in pericol siguranta pasagerilor, sau daca bagajele transportate contravin legislatiei in vigoare specifice fiecarei tari in parte. In acest caz, pasagerul nu are dreptul de a solicita rambursarea sumei ce reprezinta contravaloarea sumei achitate pentru transportarea bagajului.

Recomandam pasagerilor sa nu depoziteze documente sau bunuri de valoare in bagajele de cala. In cazul pierderii sau furtului bagajelor, transportatorul va raspunde pentru valoarea acestora doar in limita asigurarii pe care o are incheiata.

Reclamatii

Orice reclamatie cu privire la Produse se va face in scris, in termen de 5 zile de la data producerii evenimentului reclamat.

MementoBUS va analiza reclamatia respectiva, urmand ca in termen de 30 de zile sa trimita un raspuns in scris. In cazul in care reclamatia priveste serviciile unei companii partenere, va puteti adresa direct acesteia din urma.

Moficari in Termenii si conditiile de utilizare

MementoBUS poate aduce modificari Termenilor si conditiilor de utilizare, fara a anunta acest lucru anterior in continutul Site-ului. Va rugam, deci, sa recititi Termenii si conditiile de utilizare de fiecare data cand accesati sau utilizati acest Site. Utilizarea Site-ului de catre dumneavoastra, ulterior modificarii acestor Termeni si conditii, constituie acceptarea de catre dumneavoastra a Termenilor si conditiilor modificate.
Aceste reguli sunt in conformitate cu legislatia romana in vigoare. Incalcarea prevederilor acestui document constituie o violare a drepturilor MementoBUS si poate atrage raspunderea civila, contraventionala sau dupa caz, penala a persoanei in culpa. Conflictele aparute in legatura cu termenii de utilizare ale Site-ului vor fi supuse spre solutionarea instantelor judecatoresti.
Acest Site poate contine link-uri catre diverse site-uri. Atunci cand accesati aceste site-uri, va aflati implicit in afara site-ului www.mementobus.com si aveti obligatia de a respecta termenii si conditiile de utilizare ale noilor site-uri accesate.