Acasa Întrebari frecvente

Intrebari frecvente

Flota

MementoBUS detine o flota complexa de autovehicule, cu diferite capacitati de transport, de la 2 la 70 persoane. Peste 70% din flota noastra este alcatuita din autovehicule noi, performante si cu soferi experimentati. In functie de distanta parcursa si numarul de pasageri, calatoriile pot fi efectuate cu autoturisme (mini-van), minibus-uri sau autocare. Sunt disponibile 3 variante de autovehicule: - Daca numarul de calatori depaseste 20 de persoane, atunci iti asiguram calatorii cu unul dintre autocarele noastre: SETRA, Neoplan Tourliner 2016, Neoplan Cityliner 2016, MAN, VDL Jonckheere, Bova Futura sau Lion Coach. - Pentru un numar de 7 pana la 20 de persoane, vei calatori cu un minibus Mercedes Sprinter nou (an fabricatie 2015-2016), beneficiind de tot confortul unei calatorii linistite si comode. - Pentru un numar maxim de pana la 7 persoane iti asiguram un transfer privat si comod cu  un mini-van de lux, marca Mercedes Vito.
Intreaga flota MementoBUS beneficiaza de confort sporit pentru pasageri, aer conditionat, sisteme de siguranta auto si in functie de durata/distanta calatoriei, vor exista doi conducatori auto. Peste 90% dintre autocarele noastre sunt echipate cu scaune confortabile care fac competitie si canapelei comode de acasa (confectionate din piele textila si cu protectie eficienta pentru zona lombara, dotate cu tetiere si cotiere), prize, calitate audio/video, cala mare de bagaje, etc. Totodata, companiile de transport cu care avem incheiate parteneriate, respecta regulile de siguranta, detin autorizarile si licentierile necesare pentru transportul turistic ocazional operat de MementoBUS.

Despre noi

Romania se aliniaza trendului european de calatorii cu autocarul prin pionieratul facut de MementoBUS. MementoBUS este o agentie de turism parte a Christian Tour, cu nr. de licenta 7538/ 29.02.2016. Ne dorim sa schimbam modelul de calatorie cu autocarul aducand in Romania un concept cunoscut si utilizat in Uniunea Europeana. Sustinem transparenta, liberalizarea transportului spre folosul clientului, oferirea de preturi accesibile si standarde inalte de calatorie, in conformitate cu legea si reglementarile europene. Rutele noastre sunt curse de transport turistic – ocazionale si de aceea rezervarile se efectueaza obligatoriu cu minim 24 h inainte de plecare. Acest lucru iti garanteaza existenta locului in autocar sau microbuz si faptul ca vei ajunge la destinatie conform planurilor tale. Atentie: Rezervarea si plata biletelor nu pot fi efectuate la autocar.
Da. Alege destinatia dorita si rezerva din timp transferul tau catre si de la aeroport! De ce? Pentru ca economisesti bani, timp si cu siguranta nu vei rata zborul. Desi nu obisnuim sa inregistram intarzieri, ora de sosire poate fi influentata de conditiile de trafic. Te rugam sa iei in calcul ca aceasta sa fie cu minim 3 ore inainte de zbor.
Punctul de imbarcare este inscris pe voucher.
Din motive de securitate pentru calatori, nu este acceptata calatoria cu animale de companie.

Trasee

Pentru ca la MementoBUS, primul Low Cost Bus din Romania, tu controlezi planul tarifar. Cu cat achizitionezi mai repede biletul de calatorie, cu atat pretul platit va fi mai mic. Astfel, la cele mai accesibile preturi, tu vei beneficia de servicii premium de transport turistic – autocare si microbuze confortabile, servicii la bord (90% din flota are in dotare internet wireless gratuit), personal respectuos si serviabil, dar mai ales, garantia ca te vei bucura de drum la fel de mult ca si de destinatie.
Te rugam sa ajungi cu 30 minute inainte de ora de plecare a cursei. Agentia nu poate fi considerata responsabila pentru neprezentarea, intarzierea sau nerespectarea indicatiilor privind orarul de imbarcare.
Momentan nu. Serviciile suplimentare fac parte din planurile de viitor ale MementoBUS.
In acest moment, pot calatori cu MementoBUS toate persoanele cu dizabilitati care nu necesita deplasarea in carucior rulant. Incercam sa gasim, in cel mai scurt timp posibil, solutii si pentru persoanele cu dizabilitati motorii care se deplaseaza in dispozitive rulante
Nu, minorii nu pot calatori fara a se afla in compania unui adult.
Nu. Pretul include toate serviciile.
Daca ai uitat/gasit un obiect in autocar, te rugam sa ne contactezi telefonic la (+40) 317.105.518 sau la adresa de e-mail obiectepierdute@mementobus.com.
Pentru un bagaj de cala de maxim 32 kg si un bagaj de mana (geanta/poseta/rucsac) nu platesti nimic. Pentru bagaje de cala suplimentare se achita 4,80€. Este necesar sa precizati inca din momentul rezervarii ca veti avea nevoie de un bagaj suplimentar
Iti poti aduce bicicleta in autocarele MementoBUS daca se pliaza cat mai mult. Se considera bagaj de cala suplimentar si se taxeaza cu 4,80€. Atentie! Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele defectiuni aparute pe parcursul calatoriei.
Da, insa depinde de ce tip de instrument este vorba. Instrumentele muzicale care nu pot fi considerate periculoase, pot fi transportate ca bagaj de mana daca se incadreaza in dimensiunile necesare pentru a fi depozitate in spatiul de deasupra scaunului pasagerului. Pentru transportul in cala autocarului a unui instrument muzical care nu se incadreaza in dimensiunile necesare pentru a fi depozitate in spatiul de deasupra scaunului pasagerului, posesorul va trebui sa achite contravaloarea unui bagaj suplimentar
Deocamdata nu, insa ne dorim pe viitor sa implementam si aceasta posibilitate. Momentan, fiecare calator se aseaza in locurile libere in ordinea imbarcarii in autocar/microbuz.
Orele de imbarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de conditiile meteo sau de trafic. Te vom informa telefonic, prin SMS sau pe email de fiecare data cand apar modificari independente de vointa noastra.
Te rugam sa cobori la destinatia aleasa in rezervare. Cu toate acestea, in limita disponibilitatii, iti poti schimba destinatia de pe voucher cu minim 48 de ore inainte de plecare, astfel incat sa ajungi in destinatia dorita.
In functie de durata si distanta calatoriei, sunt programate popasuri scurte. 
Da, se poate achizitiona bilet de calatorie doar pentru un singur sens. 

Bilete

Da, poti comanda transfer privat la cerere, pe adresa de e-mail: rezervari@mementobus.com. Transferurile private reprezinta curse solicitate de catre client de la un anumit punct de preluare si pana la o destinatie finala. Fiind vorba despre un serviciu la cerere, tarifele si conditiile se particularizeaza in functie de fiecare solicitare in parte si de dorintele clientului
Rezervarea biletelor poate fi efectuata prin modalitati multiple: - Apeland call center-ul MementoBUS la numarul (+40) 317.105.518; - La oricare dintre agentiile din reteaua Christian Tour si a partenerilor autorizati. Poti consulta lista completa a partenerilor AICI. - Rezervare online direct pe www.mementobus.com
Biletul de calatorie se rezerva cu minim 1 ora inainte de plecare atat online, cat si prin call center sau in agentiile desemnate.
Poti plati alegand oricare din variantele de mai jos pe cea care ti se potriveste cel mai bine: - Prin SMS (la numarul 7470 – vei primi detaliile in cursul rezervarii online); - Online, cu cardul; - Cash sau cu cardul in agentiile Christian Tour sau ale partenerilor acreditati; - Prin ordin de plata.
Nu, pe orice tip de cursa turistica operata de MementoBUS se poate calatori numai pe baza unei rezervari prealabile. Nu se achizitioneaza bilete direct la autocar sau de la sofer. Te rugam sa rezervi cu cel putin 1 ora inainte de calatorie.
Anularea/restituirea banilor se realizeaza pe baza conditiilor existente pe vouchere. Trimite cererea la e-mail rezervari@mementobus.com. Atentie! Voucherul de 1€ nu se anuleaza decat cu penalizare 100%.
Nu exista posibilitatea achizitionarii biletului de la sofer. Il poti achizitiona online de pe site-ul www.mementobus.com sau din agentiile Christian Tour si ale partenerilor. Cursele se efectueaza exclusiv pe baza rezervarii prealabile, fiind obligatorie prezentarea voucher-ului de calatorie. Planifica-ti deplasarea din timp si te vei bucura de mai multe bonusuri si avantaje!
Daca pretul biletului achizitionat este mai mare de 1.20 €, numele se poate modifica cu pana la 48 de ore inainte de plecare. Voucherele de pana la 1.20 € sunt nominale. In cazul biletelor de calatorie achizitionate la un tarif promotional nu se accepta modificari de nume si nici nu pot face obiectul unei restituiri in cazul anularii. 
Un voucher este valabil pentru o singura calatorie. Dupa desfasurarea cursei voucherul nu va mai putea fi anulat/inlocuit.
Daca intampini probleme la rezervarea online, cel mai probabil acestea apar din cauza browser-ului de internet folosit. Incearca un browser diferit. Daca tot nu ai reusit, curata cache-ul. In ultima instanta, curata si cookie-urile, iar apoi inchide si redeschide browser-ul. Vei gasi cea mai noua versiune pentru fiecare browser aici: Firefox / Internet Explorer / Google Chrome.
Te rugam sa verifici si in casuta de Spam. Daca tot nu ai reusit sa primesti confirmarea, te rugam sa ne contactezi la numarul de telefon: (+40) 317.105.518.
Da. Solicitarile de oferte pentru grupuri se trimit la adresa de e-mail: grupuri@mementobus.com.
Da. La plecare vei avea nevoie de voucherul de calatorie, tiparit, in format original daca ai achizitionat biletul de la una din agentiile partenere MementoBUS sau in format electronic pe telefon/tableta daca rezervarea a fost efectuata online. Am nevoie de toate actele daca destinatia e in afara Romaniei? Da. Pentru calatoriile in afara Romaniei este necesar sa ai la tine toate documentele obligatorii pentru iesirea din tara.
Nu este necesara efectuarea check-in-ului online. Este suficienta simpla prezentare la punctul de imbarcare, la ora inscrisa pe voucher.
Copiii cu varste cuprinse intre 0 – 1.99 ani calatoresc gratuit, iar rezervarile se fac exclusiv pe e-mail: rezervari@mementobus.com.