Acasa Destinatii Antwerp, Vlaanderen, Belgium

Antwerp, Belgium

Cauta o cursa de la Antwerp

Alege cursa

Descriere

Antwerp, dupa cum ii spun englezii, sau Anvers, numele frantuzesc preluat si in romana, este al doilea oras, dupa numarul de locuitori numarati inclusiv in zona metropolitana, din Belgia, dupa Bruxelles. La mijlocul secolului al XVI-lea a fost unul dintre cele mai importante orase din Europa si casa celebrului pictor, adept al curentului baroc, Pieter Paul Rubens.


Este al doilea port din Europa, regasindu-se in top 20 porturi din lume; inregistreaza o activitate mai intensa decat portul din Hamburg, dar sub cel din Rotterdam.


Desi a trecut prin mai multe perioade in care a fost reconstruit ca oras si a trecut prin bombardamente severe in cel de-al II-lea Razboi Mondial, strazile pavate, fortareata si catedrala impresionanta pastreaza inca aerul medieval al orasului.


Ce poti vizita 


Catedrala din Antwerp

Catedrala din Antwerp, cea mai inalta constructie in stil gotic din Tarile de Jos, gazduieste o colectie impresionanta de lucrari de arta, precum picturi de Rubens, dintre care amintim aici Ridicarea Crucii sau Coborarea de pe Cruce.


Casa Ruben (Rubenshuis)

Casa Ruben, care functioneaza ca muzeu, se gaseste exact pe locul unde a trait si a creat celebrul pictor baroc Peter Paul Rubens, nefiind ce originala. Muzeul gazduieste majoritatea lucrarilor ce poarta semnatura pictorului. Muzeul este o reconstructie fidela a casei originale, singurele ansambluri originale fiind veranda si pavilionul gradinii. Daca esti un fan al muzeelor de orice fel, descarca-ti aplicatia Antwerp Museum App, un ghid al muzeelor din oras, dar si din afara lui. 


Gara din Antwerp

Gara din Antwerp sau Catedrala Cailor Ferate cum mai este denumita, este o structura in stil eclectic (neo-baroc), ce a fost data in folosinta in 1905. In 2009, NewsWeek a catalogat-o ca a patra cea mai frumoasa gara din lume, dupa Chhatrapati Shivaji din Mumbai, India, Terminalul Central din New York, SUA si St. Pancras din Londra, UK. Desi la inceputuri a functionat ca statie terminus pe ruta Bruxelles – Mechelen – Antwerp, azi functioneaza ca si gara de transit..


Castelul Steen (Het Steen)

Piatra de temelie a Castelului Steen, de pe malul raului Scheldt, a fost pusa in secolul al XI-lea, acesta avand mai multe functii de-a lungul timpului: fortareata, inchisoare, resedinta, gater, deposit de peste si, intr-un final, muzeu. A cunoscut o restaurare seminificativa in timpul domiei lui Carol al V-lea, la inceputul secolului al XVI-lea. Incepand cu acest an, Castelul Steen va fi poarta de intrare in Antwerp, fiind folosit ca terminal pentru navele de croaziera si centru de experiente interactive, ce vor avea focusul pe istoria orasului.


Tunelul Sf. Ana (the Underpass)

Este un tunel pe sub raul Scheldt si poate fi accesat cu ajutorul unor lifturi de lemn pastrate fix in momentul deschiderii tunelului, in 1933. A fost construit pentru ca locuitorii orasului sa poata trece de pe un mal pe altul, ca alternativa la un pod ce ar fi putut incurca traficul maritime.


Experiente de incercat 


De Ruien

Inca din Evul Mediu, sistemele de canalizare au traversat Antwerp-ul pe dedesubt, fiind dovada vie a istoriei de la suprafata. Acest sistem de canale, fie naturale, fie facute de mana omului, a alimentat de-a lungul anilor orasul cu apa. Poarta numele de De Ruien si poate fi explorat intr-un tur ghidat sau pe cont propriu, avand drept ghid o tableta.


Un tur de oraș cu bicicleta

Antwerp by bike organizeaza mai multe tipuri de tururi pe bicicleta, dintre care il poti alege pe cel ce ti se potriveste cel mai bine. Poti opta intre un tur privat, facut pe preferintele tale, pentru un tur al celor mai importante obiective ale orasului, un tur dedicat culturii belgiene a berii, un tur dedicate comunitatii evreiesti, un tur dedicate portului din Antwerp, un tur dincolo de centrul orasului, sau pur si simplu poti inchiria doar o Bicicleta pentru a te plimba dupa bunul plac.


Mancare si distractie


Daca ai ocazia, viziteaza Antwerpul in luna august, cand are lor Bollekesfeest, un festival in cadrul caruia sunt scoase in evidenta produsele locale. Biscuitii locali, berea aramie, lichiorurile locale sunt vedetele festivalului.  


Antwerpse Handjes

Anwerpse Handje, biscuitii locali sau, literal, Mainile Antwerpului, caci au forma de mana, sunt facuti din aluat cu migdale si ciocolata cu lapte. Biscuitii au fost inspirati de legenda lui Silvius Brabo si a uriasului Druoon Antigoon.


Bolleke

Daca este amator de bere, trebuie sa incerci neaparat berea aramie Bolleke de la producatorul De Koninck Brewery. Beraria are chiar si un centru de vizitare.


Mokatine

Mokatine-ul este un desert pe baza de ciocolata si este recunoscut dupa ambalajul si inscriptia de pe acesta: un arab ce poarta o mantie in dungi. Desertul este produs de cofetaria Confiserie Roodthooft.


Lichioruri locale

Macar dupa una dintre mesele luate in Antwerp trebuie sa incerci un lochior digestiv precum Elixir d’Anvers, un lichior facut din 32 de plante si ierburi.

Ca peste tot in Belgia, cartofii prajiti si ciocolata sunt la loc de cinste, asa ca nu ezita sa-ti satisface poftele fie cu un cornet mare de cartofi prajiti, fie cu ciocolata de la una din ciocolateriile celebre din Antwerp, precum Pierre Marcolini sau Del Rey.


Transport public 


Compania de transport De Lijn acopera nevoile de transport public atat in Antwerp, cat si in Regiunea Flandra sau in Regiunea Capitalei Bruxelles. Opereaza o retea de tramvai, formata din 12 linii, si una de autobuze, pentru care statia Franklin Rooseveltplaats functioneaza ca statie centrala, atat pentru autobuzele locale, cat si pentru cele regionale.


Antwerp-ul este deservit, de asemenea, si de o gara, Middenstatie, o adevarata opera arhitecturala denumita Catedrala Cailor Ferate, de unde pleaca trenuri spre Essen, in nord, spre Turnhout, in est, spre Mechelen, Bruxelles si Charleroi, in sud, si spre Gent si Ostend. 


Daca ajungi in Antwerp, achizitioneaza Antwerp City Card-ul, care iti ofera access gratuit in 15 muzee de top din oras, in 4 catedrale si in 2 alte atractii, o berarie si vehicle canale de alimentare cu apa, si reduceri intre 10 si 25% pentru alte activitati si atractii, dar si calatorii gratuite cu mijloacele de transport in comun.


Cum ajungi in Antwerp?

Desi Antwerp este deservit de un aeroport, nu exista zboruri directe spre aceasta destinatie din Romania. In schimb, partenerii MememtoBUS opereaza curse saptamanale spre Antwerp cu plecare din Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Fagaras, Sibiu, Sebes, Deva, Lugoj, Timisoara si Arad. Iti poti rezerva biletul online, sigur si rapid pe www.mementobus.ro, iar informatii despre statiile de debarcare din Antwerp gasesti mai jos.

Statia Statie Autobuz din Antwerp, Vlaanderen, Belgium

Van Stralenstraat 20

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518