Acasa Destinatii Sunny Beach, Burgas, Bulgaria

Sunny Beach, Bulgaria

Cauta o cursa de la Sunny Beach

Alege cursa

Descriere

Sunny Beach este un resort pe litoralul Marii Negre aflata in comuna Nesebar, regiunea Burgas, Bulgaria.


Constructia statiunii Sunny Beach a inceput in perioada comunista, in 1958, acolo unde fusesera doua puturi vechi care furnizau apa pentru Nesebar in timpuri stravechi si in Evul Mediu.


Desi Sunny Beach are o populatie mica, in timpul sezonului turistic statiunea primeste mii de turisti. In 1996, statiunea a fost certificata Blue Flag pentru servicii de calitate, conditii deosebite de cazare si grija fata de mediul inconjurator.


Ce poti vizita in Sunny Beach si imprejurimi?


Nessebar

Din Sunny Beach se pot face excursii in orasul antic Nessebar, situat la doar 3 km de Sunny Beach. In urma cu 2000 de ani, la malul unde se regaseste acest edificiu architectural si istoric, ancorau galerele romane. Oras vechi gazduieste o fortareata si are strazile pavate cu piatra.


Pobiti Kamani – Padurea de piatra, Varna

Padurea pietrificata, denumita si "Desertul de Piatra", este unul dintre locurile misterioase din Bulgaria, reprezinta un fenomen geologic unic, in traducere „pietre batute in pamant” - deoarece locul arata ca niste blocuri de piatra batute in pamant ca pe niste tarusi. Cele 300 de blocuri de piatra, cu dimensiuni ce ajung pana la 6-7 m inaltime si 3 m latime, iti dau un sentiment straniu. Considerat un loc sacru inca din antichitate, turistii il prefera pentru meditatie. Unele blocuri de piatra au forme de camila, de gardieni de piatra sau forma unui tronul pe care sta un rege.


Chudnite Skali – Stancile minunate de la Dalgopol

Stancile Chudnite Skali, ascutite asemenea unui castel stancos, pot fi admirate in zona Dalgopol, o zona cu lacuri de acumulare, cu viaducte care traverseaza apa, pe malul lacului Tzonevo. Stancile, inalte de 40-50 m, sunt strapunse de tuneluri sapate peste drum auto. Lacul Tzonevo este preferat de pescarii din zona datorita pestelui care este din belsug aici.


Experiente de incercat 


Action Aqua Park

Cu o suprafata de 24.000 m2, Action Aqua Park, situat in partea de vest a statiunii Sunny Beach, gazduieste 13 piscine cu tobogane si diverse curse acvatice de tip Kamikaze, Mega Slide si Hydro-tube. Daca pleci nepregatit de acasa, fii fara griji, in Action Aqua Park gasesti un magazin de unde pot fi cumparate costume de baie si alte accesorii necesare la plaja, dar si cateva restaurante.


Kuban Aqua Park

Kuban Aqua Park este un al aqua park gazduit in gradina hotelului Kuban din Sunny Beach. Parcul prezinta amenajari cu forme si elemente specifice Imperiului Incas, pe alocuri facandu-si aparitia si culorile puternice ale Mexicului. Pe langa piscinele si toboganele parcului, ce atrag ca un magnet copiii nerabdatori sa se distreze, Kuban Aqua Park mai gazduieste 2 baruri si un restaurant ce servesc mancare mexicana.


Pirates of the Caribbean Mini Aqua Park

Pirates of the Caribbean Mini Aqua Park este un parc acvatic situat in partea de sud a statiunii Sunny Beach, in gradina hotelului Kotva. Cu dimensiuni reduse si fara multe tobogane periculoase, parcul acvatic este destinat, in special, copiilor mici. Punctul de atractie principal al parcului acvatic este corabia Perla Neagra, care apare in filmul Piratii din Caraibe.


De asemenea, in Sunny Beach te poti bucura de minunate scufundari in Marea Neagra.

 

Mancare si distractie 


Reprezentativa pentru sudul Europei, bucataria bulgareasca este puternic influentata de cultura slava, ce si-a pus amprenta si pe preparatele bulgaresti, diversitatea definind cel mai bine aceasta bucatarie: legume, ierburi aromate, super calde sau reci, fructe, produse de patiserie sau dulciuri cu creme aromate. 


Vedetele meniurilor traditionale sunt salatele bulgaresti, ele fiind bogate in legume, branza si sunca. 

 

Printre cele mai populare mancaruri din bucataria bulgareasca se regasesc shkembe chorba (ciorba de burta), tarator (supa rece din iaurt), barista (placinta sarata din aluat de foetaj, oua si branza), lukanka (salam din carne de porc, vita si piper negru, chimen, sare), kebapche (chiftelute la gratar din carne tocata in forma de carnat), moussaka (musaca din legume sau carne tocata servita cu iaurt), kavarma (tocanita de legume cu carne de porc sau pui), sarmi (sarmale), sirene (branza bulgareasca), kiselo mlyako (iaurt bulgaresc).


Desii bulgarii nu se pot lauda cu dulciuri traditionale, majoritatea acestora fiind adoptate de la popoarele vecine, deserturi precum baclavaua, crema caramel, gogosile cu diverse umpluturi, placintele cu fructe sau cremele de vanilie si ciocolata incanta papilele gustative ale turistilor.


Una dintre cele mai apreciate locatii pentru servit preparate bulgaresti este Hanska Shatra (Cortul lui Khan), unde mancarea deosebita se combina perfect cu panoramica superba si reprezentatiile de folclor. Preturile sunt ceva mai ridicate decat in Balcic sau Nessebar.

 

De asemenea, poti incerca si alte restaurante, precum Rousska Troika, Fregatata, Oasis, Fat Cat(mancare bulgareasca, mexicana si europeana), Bombay Grill (mancare indiana),China Wok (mancare chinezeasca), The Castle (pizza, gratare, mic dejun englezesc), Dino Bar (restaurant cu mese si scaune din piatra), Condor Bistro (unul dintre cele mai ieftine restaurante din Sunny Beach). 


Transport public 


Autobuzele publice pleaca de pe strada principala, din fata terminalului, si costa 5 leva pana la Sunny Beach.


Taxiurile se gasesc la tot pasul, dar este de preferat sa ceri mai intai o cotatie de pret, deoarece majoritatea soferilor vor incerca sa profite de pe urma ta. Ca alternativa, poti rezerva un taxi privat in prealabil, avand la dispozitie mai multi operatori. Unii sunt agenti, iar unii furnizeaza rezervari directe cu operatorul. Preturile practicate variaza intre 60 BGN si 115 BGN pentru o calatorie dus-intors, in functie de numarul de persoane transportate.


Cum Sunny Beach nu este o statiune turistica foarte mare, poate fi parcursa la pas. Fasie principala de plaja, ce se intinde pe o lungime de aproximativ 2.5 km, gazduieste baruri si magazine.


Cum ajungi in Sunny Beach?

 

Cu masina personala

Sunny Beach este situata la aproximativ 500 km de Bucuresti, iar distanta poate fi parcursa in aproximativ 10 ore, masina fiind cea mai buna alternativa de a calatori.


Cu autocarul

Daca doresti sa iti petreceti vacanta pe litoralul din Sunny Beach si nu ai masina, poti opta pentru autocar. Toate agentiile de turism care au programe pe litoralul bulgaresc asigura transportul cu autocarul, iar preturile pornesc de la 50 euro pentru o calatorie dus-intors. MementoBUS opereaza curse charter spre Sunny Beach cu plecare din Central Bus Station (Autogara MementoBUS, langa Gara Basarab din Bucuresti).

Statia Hotel Kuban din Sunny Beach, Burgas, Bulgaria

Albena

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Intrare Hotel Flamingo din Sunny Beach, Burgas, Bulgaria

42.70673, 27.71914

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Statie Intrare Statiune (Sveti Vlas) din Sunny Beach, Burgas, Bulgaria

Elenite Road

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518