Acasa Destinatii Galați, Județul Galați, Romania

Galați, Romania

Cauta o cursa de la Galați

Alege cursa

Descriere

Galati, targul de la Dunare


Din cele mai vechi timpuri ale sale Galati a fost un oras important, in primul rand datorita asezarii sale pe malul Dunarii, dar si apropierii de granite si de regiunile agricole. Chiar daca si-a mai pierdut din avant, orasul este si astazi avantajat de pozitionarea la Dunare, de prezenta portului, a santierului naval si a unor platforme industriale. Un oras cu asemenea importanta istorica a avut, in mod firesc, si o activitate culturala foarte importanta, iar o parte din aceasta s-a pastrat si azi. Chiar daca la prima vedere nu pare, turistii au destule motive pentru a vizita orasul Galati.

 

Istoria asezarii incepe inca din neolitic, insa cea relevanta contextului actual debuteaza in anul 1445, caci de atunci dateaza prima atestare documentara a orasului. Facea parte din voievodatul Moldovei, iar importanta sa a crescut considerabil cand turcii au capturat cetatile Chilia si Cetatea Alba, caci Galati a ramas singurul port al moldovenilor. A avut mult de suferit in timpul razboaielor ruso-turce, in special in timpul celui din 1789 - 1791, cand a fost distrus aproape complet de rusi. La inceputul sec. XIX se infiiteaza aici consulate ale Rusiei, Frantei, Angliei si S.U.A. Activitatile de comert cu tarile din Europa erau foarte intense, avand aport economic mare asupra regiunii. Ca si la Sulina, la Galati a functionat sediul Comisiei Europene a Dunarii, ceea ce a produs schimbari economice si culturale majore, marcand o perioada infloritoare pentru oras. Dezvoltarea a accelerat si mai mult dupa Unirea Principatelor, avand ca efect infiintarea unor scoli si a unor fabrici. În Al Doilea Razboi Mondial, bombardamentele rusilor si germanilor au distrus aproape complet zona de centru. Orasul Galati cunoaste o ultima perioada infloritoare dupa 1965, cand a fost inaugurat combinatul siderurgic.

 

Ce poti vizita in Galati


Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii

Asemanator cu cel din Constanta, acest complex are functie educationala si cuprinde o gradina botanica, un planetariu, un observator astronomic si un acvariu. Toate, mai putin observatorul astronomic, sunt deschise publicului zilnic, iar tarifele sunt foarte accesibile. Acvariul studiaza fauna marina rara din bazinul Dunarii si Marea Mediterana, insa gazduieste si pesti oceanici exotici.

 

Muzeul de arta Vizuala

Este primul muzeu din Romania dedicat artei contemporane si detine lucrari deosebit de valoroase, executate de artisti precum Grigorescu, Petrascu, Tonitza, Victor Brauner, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Horia Bernea, Paula Ribariu, Georgeta Naparus, Vida Geza, Wanda Mihuleac si multi altii. Pe langa expozitia permanenta, muzeul organizeaza expozitii temporare, micro-expozitii, concerte, dezbateri si alte manifestari. Momentan, muzeul functioneaza in spatiul parterului unui bloc locativ, insa noul sediu este in constructie si va reprezenta primul muzeu public construit dupa Revolutie.

 

Palatul Navigatiei sau Gara Fluviala

Aceasta cladire superba dateaza din 1912 si a fost proiectata de arhitectul Petre Antonescu, cel care a proiectat Palatul Primariei Capitalei si Arcul de Triumf. Se spune ca ar fi prima cladire din Romania la ridicarea careia s-a folosit un schelet monolit din beton armat. Aici functioneaza Administratia Porturilor Dunarii Maritime si Compania de Navigatie Fluviala NAVROM. Cladirea

 

Experiente autentice


Plimbare pe faleza

În Galati gasim cea mai lunga faleza de pe intreg cursul Dunarii. Formata din doua trepte, superioara si inferioara, ea masoara in total 4km si este cel mai vizitat obiectiv turistic al orasului. Pe parcursul acestei faleze vei intalni vegetatie bogata, terase, restaurante si o serie de elemente metalice decorative instalate la sfarsitul anilor ‘70. Faleza este un loc excelent pentru promenada, jogging, relaxare si unul dintre locurile preferate ale fotografilor amatori.

 

Croaziera pe Dunare

Dintr-un oras cu port la Dunare nu puteau lipsi navele de pasageri care efectueaza croaziere pe fluviu. În Galati, turistii au ocazia de a se imbarca intr-o astfel de croaziera care iti permite sa te relaxezi si sa admiri orasul si imprejurimile de la distanta, dintr-un loc confortabil. Poti opta pentru o croaziera de 1-2 ore sau chiar pentru una mai lunga, pana in Delta Dunarii. O astfel de experienta nu costa mult si cu siguranta iti va oferi amintiri frumoase din vacanta.

 

Admira orasul de la inaltime

Nu multi turisti se gandesc sa viziteze Turnul de Televiziune, desi este in mod clar cea mai inalta si mai vizibila cladire a orasului. Poate ca unii nu stiu, dar turnul cu inaltimea de 108m poate fi vizitat, iar la unul dintre cele trei etaje din partea superioara se afla chiar si un restaurant. Panorama din turn este absolut uimitoare, iar fotografiile pe care le poti realiza aici ii vor impresiona cu siguranta pe toti prietenii tai.

 

Mancare si distractie


Specificul gastronomic al orasului Galati este pestele proaspat, atat cel de Dunare, cat si cel de balta si, daca ai noroc, vei gasi chiar si peste din Marea Neagra. Unul dintre cele mai laudate restaurante pescaresti este Blue Aqua, fost Pescarul, unde gasesti bors de peste, saramura, pesti fripti la gratar si chiar placinta cu peste. Un restaurant cu totul deosebit este Perla Dunarii, nu atat pentru mancare, cat mai degraba pentru pozitionare. Acest local functioneaza in turnul de televiziune, la o inaltime de peste 80m, cu o vedere panoramica superba asupra orasului. Bineinteles, nici mancarea nu se lasa mai prejos decat privelistea. Aici gasesti un meniu foarte bogat si variat, care cuprinde atat preparate din peste cat si paste, salate, preparate din carne, etc. Daca vrei sa bei o bere cu prietenii, sa stati de vorba sau sa vedeti un meci, mergi la Daily Pub, un local cu specific englezesc cu o veche traditie in Galati. Iar daca iti doresti o noapte de distractie si dans, mergi fara retineri la Infinity, un club care organizeaza o multime de evenimente, de la baluri si petreceri tematice la concerte live.

 

Transport local


Sistemul de transport public din Galati are o retea vasta, iar flota este una moderna, recent reinnoita, asa ca vei calatori rapid si sigur in mai toate punctele de interes ale orasului. Daca te grabesti sau nu vrei sa te orientezi in functie de traseele de autobuz, ia fara griji un taxi.

 

Cum ajungi in Galati

Cu MementoBus e foarte simplu sa ajungi in Galati, in conditii optime de confort si siguranta. Alege transportul cu autocarul si ai la dispozitie rute cu plecare din mai multe orase ale tarii. Bucura-te de o vacanta la pret redus calatorind cu MementoBus si rezervandu-ti cazare ieftina prin Christian Tour. Rezerva online sigur si rapid pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.

Statia Caminele Studentesti din Galați, Județul Galați, Romania

Strada Domnească, Galați 800552

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Casa de Cultura A Sindicatelor din Galați, Județul Galați, Romania

Strada Morilor 147

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia La Papadie din Galați, Județul Galați, Romania

Bulevardul George Coșbuc

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Strada Brailei, Langa Arcada din Galați, Județul Galați, Romania

STRADA BRAILEI

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Vama Galati din Galați, Județul Galați, Romania

galati

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia La McDonald`s din Galați, Județul Galați, Romania

Galati

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Agentia Transmarian din Galați, Județul Galați, Romania

Strada Brăilei 200b

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Metropoli din Galați, Județul Galați, Romania

Strada Ana Ipătescu 21

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Agentia Tarsin Galati din Galați, Județul Galați, Romania

Galati, Str. Brailei, Nr.254

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Metropoli Galati din Galați, Județul Galați, Romania

Strada Dogăriei 134b

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia McDonalds din Galați, Județul Galați, Romania

Galați

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia McDonald'S Galati din Galați, Județul Galați, Romania

Galați

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518