Acasa Destinatii Târgu Mureş, Județul Mureș, Romania

Târgu Mureş, Romania

Cauta o cursa de la Târgu Mureş

Alege cursa

Descriere

Targu Mures, un oras cochet cu aer medieval


Unul dintre cele mai fermecatoare orase ale Transilvaniei, Targu Mures si-a pastrat neschimbat aspectul medieval gratie arhitecturii cladirilor si atractiilor turistice memorabile. Cu o istorie frumoasa in spate si cu traditii bine conservate, urbea de pe malul Muresului are un aer atat vechi, cat si nou, iar localnicii sunt primitori si natura din imprejurimi desavarsita.

 

Targu Mures este probabil cel mai subestimat oras al Transilvaniei. Un excelent loc de unde sa incepi explorarea Ținutului Secuiesc, cu populatie romana si maghiara in procent aproximativ egal, orasul ti se dezvaluie discret, insa memorabil.

 

Punctul de atractie principal din Targu Mures este Piata Trandafirilor, unde te asteapta multe statui, doua catedrale si cea mai bogat decorata cladire din regiune, Palatul Culturii. Pentru ca se afla in inima Transilvaniei, orasul este un bun punct de plecare catre satele pitoresti si minunile naturale din aceasta zona.

 

Prima asezare de pe teritoriul orasului Targu Mures de astazi a luat nastere in neolotic, dezvoltandu-se ca targ pentru ca se afla la intersectia mai multor trasee comerciale. In anii 1400 aici s-a ridicat o cetate fortificata, iar dupa finalul secolului al XVII-lea Transilvania a intrat sub stapanire austriaca, Targu Mures inflorind pe toate planurile. Folosirea gazului metan ca materie prima in industrie a condus la o dezvoltare rapida a orasului. Din cauza tensiunilor dintre armata si revolutionari in 1989, Targu Mures a fost declarat oras martir, iar in 1990 aici a avut loc unul dintre cele mai violente conflicte sociale interetnice de dupa Revolutie.

 

Ce poti vizita in Targu Mures


Palatul Culturii

Principalul simbol al orasului, Palatul Culturii impresioneaza de la prima privire, prin acoperisul incantator cu mozaicuri colorate. Vitraliile sale lucrate remarcabil au fost premiate la expozitia de arta decorativa de la San Francisco din 1914. In prezent, palatul gazduieste mai multe institutii de cultura, cum ar fi Filarmonica, Biblioteca Judeteana, Muzeul de Arta, Galeriile de Arta, Muzeul de Istorie, pe care te sfatuim sa le vizitezi.

 

Biserica Romano-Catolica

Biserica Romano-Catolica a fost construita la ordinul calugarilor iezuiti, dupa planurile arhitectului Scherzer Balint. Lucrarile interioare sunt opera unor artisti renumiti ai vremii, iar arcadele, zidurile si altarul sunt foarte frumos ornamentate in stil baroc. In plus, in anii 1930 biserica a fost decorata cu elemente neo-renascentiste.

 

Muzeul de Etnografie

Muzeul de Etnografie se afla in Palatul Toldalgi, considerat printre cele mai frumoase constructii in stil baroc din Transilvania. Vizitatorii vor face o memorabila calatorie in timp, admirand obiecte vestimentare vechi, vesela si alte obiecte decorative traditionale din zona rurala.

 

Experiente autentice


Exploreaza cetatea medievala

Cetatea medievala, care ocupa 4,3ha, este un loc de promenada cat se poate de linistit, cu banci si un loc de joaca pentru copii. Desi unele cladiri din interior nu mai exista, poti admira Biserica Reformata si Cladirea Manutantei. In Turnul Principal vei gasi atat o expozitie despre istoria orasului Targu Mures, cat si obiecte descoperite in urma sapaturilor arheologice. Pe perioada iernii, aici se amenajeaza un patinoar artificial care atrage zilnic atat copiii, cat si adultii.

 

Descopera comorile de la biblioteca

Biblioteca Teleki-Bolyai se afla intr-o superba cladire baroca si gazduieste peste 200.000 de volume. Colectia Teleki, una dintre cele mai bogate colectii de carte veche din Transilvania, cuprinde, printre altele, cele 33 de volume ale Enciclopediei lui Diderot si D'Alambert, lexicoane contemporane si publicatii ale unor academii si societati stiintifice din Europa. In plus, intrarea este gratuita, asa ca neaparat mergi sa explorezi frumoasa biblioteca.

 

Plimbare pe Platoul Cornesti

Pentru o panorama idlica asupra orasului, urca pana in cel mai inalt punct din Targu Mures, Platoul Cornesti. Localnicii vin aici sa se bucure de liniste sau sa faca un gratar alaturi de familie si prieteni si o drumetie prin padurea cu flora deosebita. In apropiere de platou se afla Gradina Zoologica, cea mai mare din Romania. Ia cu tine si aparatul de fotografiat, pentru ca vei face nenumarate poze de vacanta.

 

Mancare si distractie


Varietatea gastronomica din Targu Mures include atat preparate romanesti, cat si maghiare sau nemtesti. Unul dintre cele mai autentice restaurante din oras este Laci Csarda, unde poti manca ciorba de fasole Jokai servita in paine de casa, specialitati de ciolan cu iahnie de fasole, renumitul gulas, platou taranesc si desertul Somloi Galuska. Daca vrei sa te simti ca la masa in sanul familiei, mergi la Emma si incearca un schnitzel, paprikas de pui si alte bunatati transilvanene, alaturi de palinca sau bere. Pentru cocktailuri cu arome exotice si condimente speciale te sfatuim sa te duci la Piaf, iar daca vrei sa socializezi pana tarziu in noapte Old City Pub te asteapta cu o atmosfera chic.

 

Transport local


In Targu Mures ai la dispozitie mai multe linii de autobuz care conecteaza diferitele zone ale orasului. Un bilet costa 2 lei si serviciul este disponibil de la 06:00 pana in jur de ora 22:30.

 

Cum ajungi la Targu Mures

Cu MementoBus e foarte simplu sa ajungi in Targu Mures, in conditii optime de confort si siguranta. Alege transportul cu autocarul si ai la dispozitie rute cu plecare din mai multe orase ale tarii. Bucura-te de o vacanta la pret redus calatorind cu MementoBus si rezervandu-ti cazare ieftina prin Christian Tour. Rezerva online sigur si rapid pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.

Statia Autogara Voiajor din Târgu Mureş, Județul Mureș, Romania

AUTOGARA VOIAJOR

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Mol (Langa Autogara) din Târgu Mureş, Județul Mureș, Romania

Strada Gheorghe Doja 76a

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Intrare Parcare Mall Promenada din Târgu Mureş, Județul Mureș, Romania

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Parcare Kaufland (Langa Kfc) din Târgu Mureş, Județul Mureș, Romania

Strada Gheorghe Doja 66

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Intrare Parcare Mall Promenada din Târgu Mureş, Județul Mureș, Romania

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Gheorghe Doja (Langa Autogara Voiajor) din Târgu Mureş, Județul Mureș, Romania

Bulevardul Gheorghe Doja 143

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Duda Trans din Târgu Mureş, Județul Mureș, Romania

Piaţa Gării 6

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518