Acasa Destinatii Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Sibiu, Romania

Cauta o cursa de la Sibiu

Alege cursa

Descriere

Sibiul a fost dintotdeauna o asezare fruntasa, ambitioasa, un oras cu planuri mari si cu rezultate pe masura. Aici au aparut de-a lungul istoriei primul muzeu, primul teatru, prima scoala, prima farmacie, prima biblioteca si lista continua. Bazele turismului in actualul teritoriu al României s-au pus tot lânga Sibiul, la Paltinis. Din toate aceste motive, chiar si in ziua de azi, cei care viziteaza Sibiul au o abordare cu totul diferita fata de restul oraselor. Daca la Constanta sau Bucuresti mergi sa te distrezi, poate sa si vizitezi ceva, daca timpul iti permite, in cazul Sibiului lucrurile stau invers. Orasul este un imens muzeu viu, unde mereu poti descoperi ceva nou si interesant.

Orasul a fost intemeiat de sasi. Prima atestare documentara a Sibiului dateaza din 1191, sub numele de Cibinium. In 1366 e atestata denumirea de Hermannstadt, un nume dupa care e recunoscut si astazi, dar numai secundar. Activitatea intensa de mestesugarie si comert din sec. XIV l-au transformat in cel mai important oras german din Transilvania. In 1544 se publica aici prima carte tiparita in limba româna. Revolutia de la 1848, desi infrânta, trezeste spiritul national al românilor transilvaneni si transforma Sibiul in centru al „vietii naturale românesti”. Denumirea oficiala de Sibiu o primeste abia in 1919, dupa Marea Unire, când incepe si exodul sasilor.


Ce poti vizita in Sibiu


Catedrala Evanghelica

Catedrala detine cea mai numeroasa parohie de credinciosi luterani din România. A fost ridicata intre 1371 si 1520 si are o inaltime maxima de 73,3m. Turnul sau se poate vizita si ofera o panorama superba asupra orasului.


Zidurile cetatii

Aceste ziduri reprezinta ramasitele vechii cetati a Sibiului, ridicata in sec. XIV. Pe lânga ruinele zidurilor, aici gasim Turnul Archebuzierilor, Turnul Dulgherilor si Turnul Olarilor, singurele turnuri supravietuitoare din oras. Tot aici gasim si Poarta Lesurilor, pe unde erau aruncate cadavrele victimelor ciumei in anul 1554.

 

Palatul Bruckenthal

Frumosul palat baroc a fost ridicat de guvernatorul Transilvaniei, Baronul Samuel von Bruckenthal, in 1778. I-a servit drept locuinta, birou si spatiu de expozitie pentru colectiile sale de arta, care au ramas aici si dupa moartea sa. Vizitatorii pot admira aici Galeria de Arta Contemporana si Galeria de Arta Europeana.

 

Experiente autentice


 Panorama din Turnul Sfatului

Daca iti doresti sa admiri orasul de la inaltime si sa faci fotografii cu panorama sa superba, mergi inainte de lasarea serii la Turnul Sfatului. Accesul in turn se face relativ usor, daca faci fata celor 141 de trepte. Chiar daca efortul fizic se dovedeste a fi mare, rasplata privelistii din vârf va fi o recompensa pe masura.

 

Concert la Catedrala

Sibiul ascunde o multime de experiente culturale si artistice, iar una dintre cele mai impresionante este cea a concertelor de orga din Catedrala Evanghelica. Orga este chiar mai impresionanta decât cea din Biserica Neagra din Brasov si multi spun ca ar fi cea mai mare din sud-estul Europei. Pretul unui bilet este de numai 10 lei, iar concertele au loc in fiecare miercuri de la ora 18:00.

 

Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Orasul Sibiu este foarte compact, iar in multe locuri spatiul verde lipseste cu desavârsire. Insa la acest capitol recompenseaza masiv prin prezenta Parcului Dumbrava Sibiului, aflat la numai 4km de centru si plin de peisaje incântatoare, cu flora si fauna bogata si cu arbori seculari. Este o zona excelenta pentru relaxare si pentru evadare din oras. Tot aici se afla si Gradina Zoologica Sibiu.

 

Mâncare si distractie


Sibiul ofera experiente culinare deosebite, fiindca aici gasesti bunatati din trei bucatarii traditionale: româna, maghiara si germana. Intr-o singura zi ai ocazia sa te resfeti cu sarmale, tochitura, gulas, cârnati sasesti cu sos acrisor de fructe, strudel delicios cu mere, papanasi si kurtos kalacs. Pentru mâncare pe saturate si atmosfera deschisa te poftim sa mergi la Crama Sibiul Vechi si la Crama Ileana. Daca-ti doresti ceva mai putin traditional, iti reocmandam The Box, iar daca vrei sa te distrezi si sa dansezi toata noaptea iti recomandam clubul Liquid.


Transport public


Regia locala TurSib opereaza 20 de linii de autobuz care te pot duce oriunde in oras, desi zona turistica e in centru si poate fi parcursa la pas. Pentru plimbari mai lungi, iti recomandam cu toata increderea sa inchiriezi o bicicleta.

 

Cum ajungi in Sibiu

La Sibiu poti ajunge cu autocarele MementoBus. Alege calatoria cu autocarul si calatoreste rapid si in siguranta, la pret mic si cu garantia confortului. Poti ajunge in Sibiu din Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Fagaras, Otopeni, Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Pitesti, Râmnicu Vâlcea si multe alte orase din România. Rezerva-ti biletul online, sigur si rapid pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.


Statia Autogara Turnisor din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

AUTOGARA TURNISOR

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Petrom (Langa McDonalds) din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

E68 43

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Parcare Mc' Donalds din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Parcare Mc Donalds

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Parcare Muzeul de Stiinte Naturale din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Parcare Muzeul de Stiinte Naturale din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Bdul. Corneliu Coposu

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Transmixt din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Piața 1 Decembrie 1918 6

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Omv din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Șoseaua Alba Iulia 114

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Gara Cfr Sibiu din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Gara

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Parcare McDonalds (Langa Petrom) din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Plus

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Q7 din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Strada Școala de Înot nr. 1

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Sibiu Aeroport din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Șoseaua Alba Iulia 73

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Sibiu din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Strada Cetății 1

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Transmixt, Langa Gara Cfr din Sibiu, Județul Sibiu, Romania

Piața 1 Decembrie 1918 6

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518