Acasa Destinatii Piteşti, Județul Argeș, Romania

Piteşti, Romania

Cauta o cursa de la Piteşti

Alege cursa

Descriere

Pitesti, frumos oras al lalelelor


Desi nu este in topul destinatiilor turistice din Romania, Pitesti este o alegere excelenta pentru o vacanta linistita si ascunde numeroase obiective interesante.

 

Pe langa cladirile emblematice din Pitesti si imprejurimi, judetul Arges te asteapta cu multe lacuri superbe, cu minunatul Transfagarasan, iar vinul si tuica de aici sunt considerate cele mai aromate din Muntenia.

 

Cele mai vechi urme ale existentei omului in zona Pitestiului de astazi dateaza din paleolitic. Asezat la intersectia mai multor drumuri comerciale importante, s-a facut cunoscut ca oras al targovetilor, apoi a devenit un puternic centru mestesugaresc si un centru al crestinismului. Pitesti a fost atestat documentar in 1388, iar aici au avut proprietati multi boieri si dregatori, printre care Golestii, Cantacuzinii, Craiovestii, iar Neagoe Basarab a construit Curtea Domneasca. Orasul s-a dezvoltat foarte mult incepand din anii 1960, odata cu industrializarea intensa. Un moment cheie din istoria moderna a Pitestiului este plantarea primilor bulbi de lalele, in 1972, aceste flori devenind simbolul orasului. In prezent, Pitesti are in jur de 155.000 de locuitori si e un oras modern, care beneficiaza de capital international si are un grad economic ridicat. 

 

Ce poti vizita in Pitesti


Muzeul Judetean Arges

Muzeul Judetean Arges se afla intr-o cladire remarcabila, monument istoric, ridicata in 1898-1899 ca sediu al prefecturii. La parter vei gasi expozitia de Stiinte ale Naturii, iar etajul este dedicat sectiunii de istorie a muzeului. In 1997, complexul a fost extins cu doua corpuri, iar in 2008 a fost inaugurat Planetariul Digital, primul de acest tip din tara.

 

Piata Primariei

Principalul loc de intalnire al pitestenilor, Piata Primariei este un simbol al orasului. Cea mai importanta atractie este Fantana Muzicala, care in fiecare seara ofera spectacole de lumini si sunete celor prezenti. De asemenea, aici are loc anual Simfonia Lalelelor, eveniment dedicat acestor frumoase flori care impanzesc zona centrala a orasului.

 

Parcul Trivale

Cel mai mare parc natural din Romania, cu o suprafata de 7.000 ha, Trivale a fost amenajat in 1900 in cadrul unei paduri seculare de stejar si a devenit rapid un loc preferat de promenada. Numele vine de la intersectia a trei parauri, iar flora de aici este foarte diversa. O plimbare prin parc te umple de liniste si iti umple plamanii de aer curat, bogat in oxigen.

 

Experiente autentice


La frumosul Conac Golesti

Daca ajungi la Pitesti, ar fi pacat sa nu mergi pana la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii din Stefanesti. Domeniul pe care se afla are o suprafata de 14ha, iar conacul este prima constructie laica medievala fortificata din Romania. Tot aici vei gasi prima scoala gratuita cu predare in limba romana, dar si Foisorul lui Tudor Vladimirescu, unde poti urca pentru o privire de sus asupra complexului si imprejurimilor.

 

Plimbare pe Transfagarasan

Faimosul drum care traverseaza muntii Fagaras este unul dintre cele mai impresionante drumuri din lume, atat pentru complexitatea sa, cat si pentru frumusetea ariei naturale pe care o traverseaza. Soseaua trece pe langa lacul de acumulare si barajul Vidraru, dar si prin statiunea Balea Lac, situata la granita dintre judetele Sibiu si Arges. Drumul merita parcurs incet, cu multe opriri, pentru a te bucura pe deplin de frumusetea peisajului.

 

In vizita la Uzina Dacia

Odata cu lansarea modelului Logan, cei de la Uzina Dacia din Mioveni au decis sa ofere celor interesati un tur special al fabricii. Astfel, vizitatorii se vor plimba cu trenuletul in timp ce vor observa cum se construieste o masina, pas cu pas, de la prelucrarea tablei si montajul caroseriei pana la instalarea volanului si a finisajelor interioare.

 

Mancare si distractie


Bucataria argesana se bazeaza pe ingrediente locale, la loc de cinste fiind branza de oaie sau de vaca, pastrama, ciupercile de padure, pastravul si, desigur, vinul si tuica, renumite drept cele mai bune din Muntenia. Pentru un ghiveci calugaresc savuros si carne delicioasa la gratar, La Tuciuri este locul potrivit, atmosfera munteneasca fiind accentuata de interiorul rustic si muzica populara. Un alt restaurant cu preparate deosebite este Zahana, al carui meniu include miel in aluat, ciolan copt in bere, saramura si papanasi cu smantana si dulceata. Daca vrei sa te relaxezi la o bere sau la un pahar de vin, te sfatuim sa mergi la Guinness Pub, unde vei gasi si mancare daca ti se face foame. In plus, ramane deschis pana tarziu in noapte si atmosfera e cat se poate de prietenoasa.

 

Transport local


Daca vizitezi zona centrala din Pitesti, te sfatuim sa mergi cat mai mult pe jos, mai ales primavara si vara, cand lalelele inflorite ofera un spectacol vizual de zile mari. Pentru a ajunge in diferite zone ale orasului si in imprejurimi, ai la dispozitie mai multe linii de autobuz, iar un bilet costa 2 lei.

 

Cum ajungi la Pitesti

Cu MementoBus e foarte simplu sa ajungi in Pitesti, in conditii optime de confort si siguranta. Alege transportul cu autocarul si ai la dispozitie rute cu plecare din mai multe orase ale tarii. Bucura-te de o vacanta la pret redus calatorind cu MementoBus si rezervandu-ti cazare ieftina prin Christian Tour. Rezerva online sigur si rapid pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.


Statia Autogara Nord din Piteşti, Județul Argeș, Romania

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Omv din Piteşti, Județul Argeș, Romania

BENZINARIA OMV(VIS-A-VIS DE VAMA)

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Socar, Pitesti din Piteşti, Județul Argeș, Romania

Str. Exerciţiu, nr. 14

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Hotel Muntenia din Piteşti, Județul Argeș, Romania

Str. Piata Muntenia, nr.1

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Lukoil Podul Viilor din Piteşti, Județul Argeș, Romania

Strada Depozitelor 22b

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Petrom Pitesti (Bascov) din Piteşti, Județul Argeș, Romania

Str. Paisesti Nr. 8 Com Bascov Judetul Arges Bascov Arges

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Petrom Podul Viilor din Piteşti, Județul Argeș, Romania

Pitești

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Omv din Piteşti, Județul Argeș, Romania

Pitești

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Omv(Vama) din Piteşti, Județul Argeș, Romania

Pitești

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Pitesti – Benzinaria Petrom (Podul Viilor) din Piteşti, Județul Argeș, Romania

Calea Câmpulung 1

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Benzinaria Lukoil Langa Pasaj Bascov din Piteşti, Județul Argeș, Romania

Bulevardul Nicolae Bălcescu

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518