Acasa Destinatii Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Cluj-Napoca, Romania

Cauta o cursa de la Cluj-Napoca

Alege cursa

Descriere

Capitala Transilvaniei, Cluj-Napoca, este al doilea oras ca marime din Romania si unul dintre cele mai importante centre culturale, financiare si universitare ale tarii. Totodata este si unul dintre cele mai vechi orase, datand din vremea dacilor, dar si unul dintre cele mai vizitate orase din Romania. Orasul are un aer cosmopolit, boem si relaxat, insa aici poti sa te si distrezi pe cinste, nu doar sa vizitezi muzee si monumente.

Prima asezare din zona e atestata in anul 108, cand asezarea se numea Napoca. A devenit una dintre cele mai importante colonii romane din Dacia, insa activitatea a scazut dupa retragerea aureliana. Numele de Cluj il primeste in 1213, iar in 1316 devine oras. Primele fortificatii sunt ridicate in 1405, apoi orasul continua sa se dezvolte sub administratiile maghiare si austriece. Ca in restul Transilvaniei, populatia romana incepe serios procesul de emancipare in timpul revolutiei pasoptiste. Unirea cu Romania are loc in 1918, iar orasul reintra sub stapanire maghiara in 1940, insa doar pentru patru ani.

 

Ce poti vizita in Cluj-Napoca


Gradina Botanica „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai e poate cea mai impresionanta gradina botanica din Romania. Are o suprafata de 14ha si adaposteste mai bine de 10.000 de specii de plante, printre care multe specii exotice, cactusi si arbori rari. Aici gasim o gradina japoneza, una romana si mai multe sere cu orhidee, ferigi, plante acvatice, palmieri si suculente.

 

Muzeul de Arta din Cluj-Napoca detine o expozitie permanenta imensa, cu exponate extrem de diverse, de la icoane ortodoxe la arta transilvaneana clasica si contemporana. Gasim aici lucrari semnate de Grigorescu, Luchian, Tonitza, Paciurea, Petrascu si multi altii.

 

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei detine peste 450.000 de exponate organizate pe o multime de categorii tematice precum istoria romana, dacica, medievala, istoria farmaciei, istorie contemporana si multe altele. Colectiile speciale sunt cele de istorie egipteana si cabinetul numismatic.

 

Experiente autentice


 Admira panorama de pe Cetatuie

Pe dealul de langa Somes, aproape de centrul orasului, a fost pana nu demult o mica cetate fortificata. Astazi, din ea au mai ramas doar doua porti si reduta, iar in locul ramas liber au aparut un parc, un hotel si un monument al eroilor. Datorita inaltimii si panoramei interesante, a devenit una dintre zonele de plimbare preferate ale clujenilor, iar mai apoi si ale turistilor.

 

Plaja pe malul Somesului

Vara, cand canicula pune stapanire pe oras, clujenii nu prea au de ales, caci marea e departe, asa ca merg sa se scalde si sa faca plaja la Somes. Chiar daca nu se compara cu marea, zona este frumoasa, linistita, iar in ultimii ani s-au deschis aici terase si chiar se organizeaza festivaluri de muzica. Cat timp este cald afara, distractia din oras se muta pe Plaja Grigorescu, asa ca te sfatuim sa-i faci o vizita.

 

O lectie de istorie, arta si multiculturalism

Una dintre cele mai profunde si mai interesante experiente pe care Clujul le are de oferit se ascunde in Cimitirul Central, pe numele sau initial Cimitirul Hajongard, supranumit si Panteonul Transilvaniei. Aici isi duc somnul de veci personalitati importante din istoria Transilvaniei, importanti oameni cu origini maghiare, romanesti si germane. Cele cateva sute de morminte ascund povesti incitante, din pacate foarte putin cunoscute, insa ceea ce atrage atentia si fascinatia vizitatorilor este arhitectura monumentelor funerare, care apartin unei game foarte variate de stiluri, de la cele maure si romanice la baroc, neoclasic, art nouveau si neobrancovenesc.

 

Mancare si distractie


La Cluj te poti rasfata cu o multime de bunatati gastronomice din trei bucatarii traditionale diferite, cea romaneasca, cea maghiara si cea germana. Oferta e foarte vasta, iar in oras vei gasi destule restaurante foarte bune unde sa poti gusta gulas, paprikas, bulz, varza a la Cluj, leberwurst, strudel, kurtos kalacs, papanasi si multe alte bunatati. Noi iti recomandam restaurantele Roata si Klausen Burger. Pentru bere, cocktailuri si discutii lungi pe fundal muzical, te trimitem la Enigma, un local cu istorie din Cluj, iar daca vrei sa te distrezi, sa dansezi si sa-ti faci prieteni e cel mai bine sa mergi la Flying Circus.

 

Transport local


Clujul e un oras mare, asa ca sigur vei avea nevoie de un mijloc de transport. Autobuzele, troleibuzele si tramvaiele acopera mai tot orasul, sunt noi si ecologice, iar calatoria costa 2 lei. Un taxi nu este foarte scump, insa asigura-te ca soferul porneste aparatul. Daca vrei sa te deplasezi pe bicicleta, verifica mai intai ce traseu ai de urmat, caci s-ar putea sa intalnesti strazi cu inclinatie mare.

 

Cum ajungi la Cluj

 

E foarte simplu si rapid sa ajungi la Cluj cu MementoBus. Alege transportul cu autocarul MementoBus si calatoresti ieftin, in conditii optime de siguranta si confort din orase precum Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Fagaras, Sebes, Orastie, Deva, Lugoj, Targu Mures, Sighisoara, Alba Iulia, Ramnicu Valcea si nu numai. Rezerva-ti acum bilet si cazare pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.

Statia Autogara Sens Vest din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

STR. CAII FERATE FARA NUMAR

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Aeroport Cluj/terminal Plecari (Parcare Microbuze) din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Strada Traian Vuia 149

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Parcare Carrefour (Fost Billa) din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Calea Florești 75

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Sala Sporturilor "horia Demian" din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Splaiul Independentei nr.6

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Beta Cluj din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Strada Simion Balint 2

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Strada Octavian Goga 1

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Statie Autobuz (Vizavi de Aeroport Cluj) din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Aeroport Sud

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Fanny Cluj din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Strada Giordano Bruno 7

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Piata Garii Nord din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Cluj-Napoca

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Parcare Mall Vivo Cluj Napoca din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Stra Avram Iancu 492

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Vivo Mall Parcare Cluj Napoca din Cluj-Napoca, Județul Cluj, Romania

Cluj-Napoca

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518