Acasa Destinatii Brăila, Județul Brăila, Romania

Brăila, Romania

Cauta o cursa de la Brăila

Alege cursa

Descriere

Braila, cetatea de la Dunare

 

Cand se gandesc la urmatoarea destinatie de vacanta, foarte putini turisti iau in calcul Braila, insa cei care o exclud din start comit o mare greseala, iar noi vrem sa dovedim acest lucru. Braila e un oras cu o istorie foarte veche si interesanta, care a trecut prin perioade infloritoare ce au lasat mosteniri valoroase, iar pe unele dintre acestea le putem vedea si astazi. Pe deasupra, Braila si-a pastrat caracterul fermecator si cosmopolit specific oraselor-port de la malul Dunarii, chiar daca astazi activitatea din sectorul naval e aproape inexistenta.

 

Orasul apare pe cateva harti si in cateva publicatii spaniole si catalane din sec. XIV, sub numele de Drinago, numele Brayla e mentionat pentru prima data in 1368. In 1538, orasul e ocupat de turci, sub administrarea carora ramane pana in 1829.  In timpul ocupatiei turcesti este ridicata o fortareata, are mai apoi va fi distrusa de romani. In aceasta perioada e recunoscut sub numele de Ibrail. Dupa plecarea turcilor, orasul cunoaste o perioada de inflorire neasteptata, caci mare parte din profitul rezultat in urma activitatilor comerciale din port revenea orasului. Braila era un oras multicultural, cu importante minoritati evreiesti, grecesti si armene. Toate acestea au influentat universul cultural al orasului, iar urmele prezentei lor se vad si astazi in arhitectura veche.

 

Ce poti vizita in Braila


Muzeul Brailei

Muzeul poarta numele „Carol I” si este principala institutie de cultura a orasului. A fost infiintat in 1881 la cererea regelui, iar in ziua de azi functioneaza aici trei sectii, una de istorie si arheologie, una de arta si una de stiinte ale naturii. Aici sunt expuse vestigii care dateaza din neolitic pana astazi, carti vechi, manuscrise si documente, numismatica, decoratii romanesti si straine, piese de istorie militara, instrumente de masura vechi si o multime de fotografii. Sectia de arta detine lucrari executate de Carol Popp de Szathmary, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Iosif Iser, Camil Ressu, Nicolae Tonitza si cativa artisti locali precum Nicapetre, Paula Ribariu, Octav Angheluta si Gheorghe Naum.

 

Teatrul Maria Filotti functioneaza intr-una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, ridicata in anul 1840 de Ianache Rally, un armator grec, cladirea fiind initial un han. Cladirea arde intr-un incendiu in 1859 si este reconstruita, dar cu multe modificari. In 1864 este inaugurat aici Teatrul Rally, unde concerteaza mai artiste si artisti ai vremii, atat din Romania, cat si internationali. In 1878, teatrul primeste denumirea de Teatrul Regal, iar la cativa ani dup-aceea cladirea sufera alte modificari. Este redeschisa in 1895, iar in incinta sa functioneaza de-a lungul timpului un Hotel Princiar, Club Regal, Localul Monopol, Cafeneaua Ciolacu-Crisan, Floraria Wiscocil, Frizeria Figaro, Tipografia Ethnos-Leonidas Kostomiris si Libraria Cartea Rusa. Teatrul primeste numele Maria Filotti in 1969, si isi pastreaza destinatia pana in ziua de azi.

 

Casa Memoriala Panait Istrati

Desi romanii nu-i recunosc pe deplin valoarea operei, celebrul fiu al Brailei a fost unul dintre marii scriitori si ganditori politici ai inceputului secolului XX. Nascut din mama romanca si tata grec, autorul este puternic influentat de mediul in care se dezvolta, iar drept dovada sta una dintre cele mai de succes carti ale sale, Chira Chiralina, care descrie cu lux de amanunte micul univers al Brailei din anii copilariei si adolescentei sale. S-a angajat hamal in port, apoi pe vapoare, ocazie cu care a strabatut lumea si a cules inspiratie, dar a si cunoscut scriitori faimosi cu care a legat prietenii.

 

Experiente autentice


Biserica Greaca

Monumentul din centrul Brailei este una dintre cele mai frumoase cladiri din oras si are o valoare inestimabila, fiind una dintre putinele mosteniri lasate de comunitatea greaca ce s-au pastrat pana astazi. Poarta hramul Bunei Vestiri, a fost proiectata de arhitectul grec Avraam Ioanidis si are o inaltime maxima de 43m. Are elemente decorative extrem de valoroase, cum ar fi vitraliile si picturile murale executate de 1890 de Gheorghe Tattarescu. Este un obiectiv foarte important, care nu trebuie omis de niciun vizitator.

 

Faleza Dunarii

In orice oras de pe malul Dunarii, faleza este cel mai frumos loc de promenada, iar Braila nu face decat sa respecte regula. Chiar daca zona nu mai este la fel de ingrijita ca in perioada comunista, inca e atractiva si iti poate ocupa cateva ore, timp in care te poti plimba si admira peisajul in liniste.

 

Croaziera pe Dunare

Daca ti-ai planuit o sedere mai lunga la Braila este absolut obligatoriu sa incerci experienta unei croaziere pe Dunare. Astfel vei avea ocazia sa admiri orasul dintr-o perspectiva noua si interesanta, sa te bucuri de privelistile cu natura din imprejurimi si chiar sa vizitezi orasul vecin Galati. Sau, daca ai noroc, poti ajunge chiar pana in Delta Dunarii.

 

Mancare si distractie


La Braila te poti desfata cu peste proaspat de Dunare, si nu numai, preparat cu maiestrie dupa retete pescaresti stiute numai de localnici. Pe deasupra vei gasi aici restaurante care functioneaza in cladiri de epoca, decorate dupa moda acelor vremuri. La Casa Domneasca gasesti de la „platouri cu mizilicuri” la saramura de crap si peste dat prin faina si prajit sau specialitati din porc, vita, oaie si berbecut. Crama Restaurantului Carol este un loc de o frumusete rara, iar noi iti promitem ca nu te va impresiona doar cadrul si decorul, ci si bunatatile din meniu. Aici vei putea gusta din borsul de peste sau ciorba de vacuta, supa de fructe de mare, icrele de crap sau stiuca, caracatita, creveti, calamar, pastrav la gratar si multe alte bunatati. Daca vrei sa te distrezi, sa bei ceva si asculti muzica sau sa dansezi, te invitam la Hammers Pub si la Kalos Pub, unde te poti distra in functie de gusturile muzicale. Hammers este mai „dance”, in timp de Kalos este destinat iubitorilor de muzica rock.

 

Transport local


In Braila ai la dispozitie 14 linii de autobuz si 5 linii de tramvai care acopera mai toate zonele de interes ale orasului. Tramvaiele sunt mai vechi, dar bine intretinute, in timp ce flota de autobuze este moderna. Daca te grabesti sau nu cunosti foarte bine orasul, iti recomandam sa iei un taxi.

 

Cum ajungi in Braila

Cu MementoBus e foarte simplu sa ajungi in Braila, in conditii optime de confort si siguranta. Alege transportul cu autocarul si ai la dispozitie rute cu plecare din mai multe orase ale tarii. Bucura-te de o vacanta la pret redus calatorind cu MementoBus si rezervandu-ti cazare ieftina prin Christian Tour. Rezerva online sigur si rapid pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.

Statia Braila din Brăila, Județul Brăila, Romania

Gara CFR

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Catedrala Nasterea Domnului din Brăila, Județul Brăila, Romania

Bulevardul Dorobanților 3

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Gara Cfr Braila din Brăila, Județul Brăila, Romania

Brăila

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Hotel Traian din Brăila, Județul Brăila, Romania

Braila, Piata Traian nr.1

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Hotel Traian din Brăila, Județul Brăila, Romania

Piata Poligon

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Plantelor, Billa Pe Bz-Ului, Catedrala La Covrigaria Panda, Ianca La Avion din Brăila, Județul Brăila, Romania

Braila

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Atlas din Brăila, Județul Brăila, Romania

Autogara Atlas

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Agentia Tarsin Braila din Brăila, Județul Brăila, Romania

Calea Calarasilor, Nr. 57

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Pax Braila din Brăila, Județul Brăila, Romania

Strada General Eremia Grigorescu 27

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Catedrala – La Covrigaria Panda din Brăila, Județul Brăila, Romania

Brăila

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518