Home Destinations Nesebar, Burgas, Bulgaria

Nesebar, Bulgaria

Search a route from Nesebar

Choose route

Description

Situat la aproximativ 10 km nord de Burgas, localizat pe o peninsula, Nesebar, unul dintre cele mai vechi orase din Europe, este atat o statiune turistica, cat si un oras. De-a lungul anilor si-a pierdut o treime din teritoriu, fiind acoperit de apa marii. La 80 de metri distanta de mal, in adancuri, se regasesc ramasitele zidurilor fortaretei. In prezent, singurul conservat a ramas doar zidul de vest cu poarta.

 

Ce poti vizita in Nesebar


Orasul vechi Nesebar

Orasul vechi, parte din patrimoniul UNESCO, este situat aproape de plaja orasului nou si gazduieste multe biserici, multe magazine cu suvenruri, cafenele si restaurante cu terase.

 

Moara de vant

Moara de vant este unul dintre simbolurile orasului, aceasta a fost construita in perioada Renasterii pe trei nivele: la primul etaj se depozita faina, la al doilea etaj locuia familia morarului, iar la al treilea etaj erau adapostite mecanismele morii. Cu ani in urma, datorita vanturilor puternice venite dinspre mare, moara era intr-o continua functiune.

 

Complexul de Bai Bizantine din Nesebar

Acest complex a fost construit in secolul al VI-lea, pe coasta de vest a orasului Nesebar, pe vremea domniei imparatului Iustinian I cel Mare (527-565). Peretii cladirii ating in unele locuri inaltimi de trei metri si sunt construiti din piatra si caramida si acoperiti cu placi de marmura. Cupola in forma de cruce a holului impunator este sprijinita de patru coloane masive, De asemenea, podeaua era pavata cu marmura.

 

Biserici si Catedrale

Printre cele mai vizitate biserici din Nesebar se numara: Biserica Sfantul Tudor din Nessebar, Biserica Arhanghelilor Mihail si Gavril, Biserica Sfantul Stefan, Biserica Baptista Sfantul Ivan, Basilica Maicii Domnului.

 

Muzee si galerii de arta (Muzeul Etnografic si Muzeul de Arheologie)

Muzeul Etnografic detine expozitii care infatiseaza modul de viata al locuitorilor, portul popular al acestora si cele mai importante obiceiuri si sarbatori ale oamenilor din aceasta zona.

 


Muzeul de Arheologie, una dintre cele mai importante atractii ale orasului Nesebar, prezinta turistilor intr-o maniera atractiva si moderna istoria de mii de ani a orasului. Camera cu icoane pictate, unde se regasesc si icoanele Sfantului Nicolae si a Fecioarei Maria, realizate in secolul al XIII-lea, este una dintre cele mai impresionante camere ale muzeului.

 

Mancare si distractie


Nesebar oferta experinte culinare deosebite, aici turistii se pot delecta cu bunatati printre care:

1.    Banitsa (o placinta cu umplutura de legume);

2.    Cunoscuta Salata Bulgareasca (creat initial in anii ’50, acest fel de mancare este preparat din legume, de obicei sarate, stropite cu ulei de floarea soarelui si presarate cu branza bulgareasca deasupra);

3.    Supa Tarator (aceasta este o supa rece bulgareasca facuta cu iaurt bulgaresc, castraveti, usturoi, marar tocat, ulei de floarea soarelui, nuci si un pic de apa sau gheata).

 
Transport public


In Nesebar exista cateva linii de autobuz care faciliteaza deplasarea in oras si intre statiuni (Sunny Beach, Pomorie, Aheloy, Ravda si Burgas la sud, Sveti Vlas, Elenite, Varna si Baltchik la nord). In functie de distanta, costul unui bilet variaza intre 4 leva si 12 leva. De asemenea, exista si transportul cu un trenulet turistic.


Cum ajungi in Nessebar

La Nesebar poti ajunge cu autocarul. Alege calatoria cu autocarul si calatoreste rapid si in siguranta, la pret mic si cu garantia confortului. Poti ajunge in Nessebar din Bucuresti, plus transfer din multe alte orase din Romania (Ploiesti, Brasov, Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Iasi, Bacau, Constanta, Cluj Napoca, Piatra Neamt, Suceava, Craiova, Slatina, Bals, Targu Jiu, Drobeta Turnu Severin etc.). Rezerva-ti biletul online, sigur si rapid pe www.mementobus.ro.

Station Rond Ulitsa Han Krum from Nesebar, Burgas, Bulgaria

42.66548, 27.70732

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Hotel Sol Nessebar Palace from Nesebar, Burgas, Bulgaria

7 a-c Aurelia Boulevard

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Statie Autobuz Langa Hotel Festa Panorama from Nesebar, Burgas, Bulgaria

ul. "Han Krum" 40

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518