Home News Noi reguli de calatorie in Grecia, din 1 iulie 2020

01-07-2020 Noi reguli de calatorie in Grecia, din 1 iulie 2020

Incepand cu data de 1 Iulie, pentru a intra in Grecia este necesara completarea unui formular pentru toti cei ce intra in Grecia prin urmatoarele puncte de trecere a frontierei din Bulgaria: Promachonas și Nymphaea. Toate cursele charter de autocar operate de MementoBUS intra in Grecia prin punctul Promachonas.

Formularul se poate completat online la https://travel.gov.gr/, cu cel putin 48h inainte de trecerea frontierei în Grecia.
Rugam toti pasagerii sa completeze formularul conform cerintelor autoritatilor din Grecia. Cei ce nu sunt familiarizati cu internetul sunt rugati sa apeleze la rude sau prieteni.

Scopul formularului impus de autoritatile din Grecia este acela de a fi un instrument de preventie a raspandirii coronavirus COVID-19.
De asemenea, formularul de trecere a frontierei va ajuta la micsorarea timpului de așteptare la intrarea in Grecia, de la 1 iulie 2020 estimandu-se triplarea numărului de turisti.

ATENTIE! Aleatoriu, la trecerea frontierei in Grecia, se pot face teste de depistare a infectarii cu COVID-19. Daca se intampla ca un pasager sa fie testat, acesta va trebui sa astepte 24h izolat la destinatie, in camera de hotel, fara a circula in spatiile publice, pana primeste rezultatul. In cazul in care testul este pozitiv, pasagerul va ramane in izolare. Recomandam pasagerilor sa isi incheie o asigurare de calatorie ce acopera costurile tratamentului medical si repatrierea in cazul infectarii cu coronavirus in timpul calatoriei, asigurare ce acopera acest risc doar in cazul in care pasagerii calatoresc in zonele verzi.

MementoBUS nu poate garanta niciunui pasager ca acesta nu va fi subiectul unei testari aleatorii. Aceste reguli sunt impuse de statul grec si trebuie respectate ca atare.