Home News Conditii de calatorie din si spre destinatiile acoperite de partenerii MementoBUS

23-09-2020 Conditii de calatorie din si spre destinatiile acoperite de partenerii MementoBUS

Incepand cu data de 15.06.2020, ora 00:00, pentru persoanele care vin in Romania din urmatoarele tari, inclusiv pe cale terestra: Bulgaria, Grecia, Austria, Cehia, Cipru, Croatia, ConfederaČ›ia Elvetiana, Germania, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia si Ungaria se elimina masurile de carantina/izolare la locuinta/locatia declarata de persoana in cauza, impreuna cu colocatarii, inclusiv familia/apartinatorii.

Persoanele care tranziteaza Bulgaria trebuie sa completeze o declaratie pe proprie raspundere ce se poate descarca de AICI.

Persoanele care calatoresc pe cale terestra din Republica Moldova si Ucraina spre Romania trebuie sa respecte, in continuare, masurile de carantina/izolare la locuinta/locatia declarata, impreuna cu colocatarii, inclusiv familia/apartinatorii. 

Persoanele ce calatoresc pe cale terestra din Romania spre Republica Moldova o pot face in baza dovezilor privind gradul de rudenie cu un rezident al Republicii Moldova, rezidenta sau dreptul de a lucra in acesta tara. Regulile actuale se aplica pana la sfarsitul starii de alerta din Republica Moldova - 1.08.2020. Persoanele ce intra in Republica Moldova completeaza in mod obligatoriu o fisa epidemiologica si semneaza o declaratia pe propria raspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile in locurile determinate.   

Persoanele care calatoresc pe cale terestra din Romania spre Ucraina o pot face atat timp cat nu sunt cetateni ai tarilor cu un numar sporit de imbolnaviri de COVID-19 si nu s-au aflat pe teritoriul unor astfel de tari in decursul ultimelor 14 zile, conform hotararii Cabinetului de Ministri al Ucrainei din 12 iunie.

Persoanele care calatoresc pe cale terestra din Romania spre Cehia o pot face in baza dovezilor privind rezidenta sau dreptul de a lucra in acesta tara.

Persoanele din Uniunea Europeana si Spatiul Economic European care calatoresc pe cale terestra din Romania spre Norvegia o pot face atat timp cat is viziteaza familia formata din membri cetateni norvegieni sau care ai caror membri au alta cetatenie dar care traiesc legal acolo, dar si cu scopul de a merge la studii sau la munca, prezentand dovezi in acest sens.

Persoanele care calatoresc pe cale terestra din Romania spre Danemarca o pot face in baza dovezilor privind rezidenta sau dreptul de a lucra in acesta tara sau pentru a-si vizita familiile sau prietenii cu rezidenta in aceasta tara sau pentru a beneficia de un tratament medical.

Institutul National de Sanatate Publica va actualiza saptamanal, in fiecare zi de luni pana la ora 16:00, lista tarilor pentru care se aplica eliminarea masurilor de carantina/izolare. Lista actualizata va intra in vigoara la 24 ore de la momentul aprobarii acesteia de catre CNSU.