Home Destinations Braşov, Județul Brașov, Romania

Braşov, Romania

Search a route from Braşov

Choose route

Description

Brasov, poarta spre Transilvania


Orasul Brasov a fost dintotdeauna in topul preferintelor turistilor, indiferent de anotimp sau sezon. Calatorii sunt atrasi aici de munte, aer curat, istorie medievala si de scena culturala foarte activa. Totodata, Brasovul este un loc de popas excelent pentru cei ce calatoresc spre Transilvania sau spre statiunile de pe Valea Prahovei. Oricat de tare te-ai grabi, e musai sa opresti la Brasov macar pentru un gulas, un kurtos kalacs si o plimbare prin Piata Sfatului. Pentru multi turisti romani, dar si pentru strainii care ne viziteaza tara, Brasovul e destinatia de vacanta favorita.


Prima atestare documentara a orasului este din 1234. Un secol si ceva mai tarziu, Brasovul devine o baza importanta in razboiul maghiarilor si romanilor impotriva turcilor, astfel se ridica aici o cetate fortificata din piatra. In 1583 incepe functionarea primei scoli romanesti, iar in 1599 Mihai Viteazu urca pe scaunul cetatii in demersul sau de unire a celor trei principate. Unirea nu dureaza mult, insa constiinta romanilor din regiune incepe sa se trezeasca inca de atunci. Anul 1804 marcheaza inaugurarea sistemului de iluminat public pe ulei, o minune a tehnicii la acea vreme. In Revolutia din 1848, la Brasov se redacteaza „Printipurile noastre pentru reformarea patriei”, prin care romanii cer unirea cu Tara Romaneasca si instalarea administratiei romanesti in Transilvania. Acest lucru are loc, mai intai temporar, in 1916, apoi definitiv in 1919.

 

Ce poti vizita in Brasov


Piata Sfatului marcheaza centrul istoric al orasului si locul preferat de adunare si plimbare, atat al brasovenilor, cat si al vizitatorilor. Aici se afla cateva dintre cele mai importante obiective turistice, aici gasim o multime de restaurante, cafenele si baruri si tot aici au loc marile manifestari culturale, incepand cu micile concerte si piese de teatru si pana la „Cerbul de Aur”. Printre obiectivele turistice se numara Casa Negustorilor, Casa Sfatului, Muzeul Civilizatiei Urbane Brasov, Casa Muresenilor si Casa Filstich-Plecker.


Biserica Neagra este probabil cea mai faimoasa cladire a orasului si totodata cea mai frumoasa. Numele i se trage de la un incendiu puternic izbucnit in 1649. Biserica parohiala a comunitatii evanghelice luterane din Brasov a fost ridicata intr-un interval de aproape 100 de ani, lucrarile incepand in 1383. Adaposteste o multime de obiecte de cult si opere de arta valoroase precum portalurile gotice, fresca Mariei, tezaurul de paramente si o colectie de covoare ce concureaza cu cea a muzeului Topkapi din Istanbul. O alta atractie majora a bisericii este orga, iar concertele au loc de mai multe ori pe saptamana.


Muntele Tampa este un alt simbol major al orasului Brasov. Aici se afla celebrul semn tip Hollywood care expune numele orasului si o zona de panorama unde se poate ajunge facand o tura cu telefericul. Tampa este o rezervatie naturala situata practic chiar in oras, insa nu multi sunt cei care se avanta s-o exploreze in adevaratul sens al cuvantului. Majoritatea oamenilor prefera sa urce doar cat sa bea o cafea si sa faca fotografii cu peisajul. In Evul Mediu, aici se afla cetatea Brassovia, unde locuitorii orasului se refugiau in caz de invazie.

 

Experiente autentice


 Plimbare pe cea mai ingusta strada din Romania

Strada cu o latime de numai 1,2m nu e nici pe departe cea mai ingusta din Europa, asa cum unii afirma, insa cu toate astea atrage foarte multi curiosi, atat romani, cat si straini. Strada nu duce nicaieri in mod special, ci doar face legatura intre alte doua strazi mai mari si mai circulate. Motivul pentru care multi o viziteaza si o fotografiaza este tocmai fiindca e atat de ciudata. Dupa ce ai epuizat unghiurile de fotografiere si dupa ce ai studiat-o cu atentie, poti vizita micul Muzeu al Strazii Sforii, din Strada Cerbului. Aici gasesti informatii interesante despre oras, suveniruri si cafea excelenta.

 

Concert in biserica

Biserica Neagra detine una dintre cele mai performante orgi din Europa, iar sunetul celor 4000 de tuburi ale sale poate fi ascultat in cadrul concertelor care au loc aici de mai multe ori pe saptamana. Primul organist care sustinut concerte aici a fost Victor Bickerich, iar asta se intampla in anul 1953. Traditia concertelor s-a pastrat pana in ziua de azi, iar evenimentul atrage de fiecare data o multime de curiosi la prima experienta, dar si oameni „de-ai casei” care isi gasesc linistea si se simt inspirati de acest stil muzical deosebit.

 

Excursie in Poiana

Poiana Brasov este principalul centru al distractiei in sezonul rece si un loc unde te poti relaxa pe toata durata anului. Este o localitate componenta a Municipiului Brasov si e situata la mai putin de 10km distanta de centrul orasului. In Poiana functioneaza 12 partii de ski cu grade diferite de dificultate, dar si terenuri de sport, restaurante, baruri, cluburi, pensiuni si hoteluri. Poti ajunge in Poiana cu masina, cu transportul public sau chiar pe jos, iar de aici poti lua telecabina spre Postavaru.

 

Mancare si distractie


Gurmanzii si pofticiosii se vor simti ca-n Rai in Brasov, fiindca aici gasesti o multime de bunatati specifice mai multor culturi si traditii: romanesti, maghiare si nemtesti, asta pe langa preparatele internationale pe care le gasesti in orice oras. Cand vii la Brasov nu ai voie sa ratezi ocazia de a manca gulas, paprikas, carnati sasesti, bulz ardelenesc, ciorba de fasole in paine, slanina afumata si pasta de jumari. Un paharel sau doua de palinca te vor ajuta sa arzi grasimile acumulate din mancare, iar o bere rece te va racori in zilele toride ale verii si iti va da energie sa continui plimbarea. Un plus de energie iti vor da si deliciosii papanasi, iar daca te asteapta o drumetie lunga iti sugeram sa iei cu tine un kurtos kalacs. Noi iti recomandam restaurantele La Ceaun si Bella Muzica, iar daca vrei sa bei o cafea sau un cocktail cu prietenii iti recomandam localul Tipografia. De asemenea, daca vrei sa te distrezi in voie pe muzica buna, n-ar trebui sa ratezi ocazia de a face o vizita in clubul Rockstadt.

 

Transport local


In Brasov circula aproximativ 40 de linii de transport public, troleibuz si autobuz, care asigura legatura intre zonele orasului. O calatorie costa 2,5 lei, iar biletele pot fi achizitionate de la automatele instalate in statii. Costul unui kilometru parcurs cu taxiul este de 2 lei pe timpul zilei si 2,3 lei noaptea, insa orasul nu e foarte mare, asa ca nu vei avea mult de platit daca trebuie sa faci un drum cu taxiul. Transportul cu taxiul este foarte sigur, insa e bine sa te asiguri mereu ca soferul porneste aparatul.

 

Cum ajungi in Brasov

MementoBus iti asigura transportul rapid spre si dinspre Brasov, in conditii optime de siguranta si confort. Bucura-te de o vacanta la pret redus calatorind cu MementoBus si rezervandu-ti cazare ieftina prin Christian Tour. Rezerva online sigur si rapid pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.


Station Autogara Bartolomeu from Braşov, Județul Brașov, Romania

AUTOGARA BARTOLOMEU(LANGA STADIONUL MUNICIPAL)

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Benzinaria Mol (Hotel Cubix) from Braşov, Județul Brașov, Romania

45.63422, 25.63617

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Benzinaria Omv (Langa Gara) from Braşov, Județul Brașov, Romania

Bulevardul Gării 7A

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Benzinaria Socar, Brasov Harmanului from Braşov, Județul Brașov, Romania

Str. Harmanului nr. 52, Brasov

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Hotel Cubix from Braşov, Județul Brașov, Romania

Bulevardul Saturn 47

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Aro Palace from Braşov, Județul Brașov, Romania

Bulevardul Eroilor 27

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Autogară Calea Făgărașului from Braşov, Județul Brașov, Romania

45.65954, 25.56904

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Petrom Calea Făgărașului from Braşov, Județul Brașov, Romania

Calea Făgărașului 8

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Livada Postei from Braşov, Județul Brașov, Romania

Bulevardul Eroilor 31

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Petrom Brasov from Braşov, Județul Brașov, Romania

Calea București 110

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Petrom Calea Bucurestilor (Lângă McDonald'S) from Braşov, Județul Brașov, Romania

Calea București 108

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Brasov (Ramada) from Braşov, Județul Brașov, Romania

Brașov

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Stupini from Braşov, Județul Brașov, Romania

Stupini

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Peco Omv Gara Mare from Braşov, Județul Brașov, Romania

Brașov

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station McDonald'S - Calea Bucuresti from Braşov, Județul Brașov, Romania

Brașov

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Lidl( Codlea) from Braşov, Județul Brașov, Romania

Strada Lungă 32

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Rompetrol Vulcan from Braşov, Județul Brașov, Romania

Str. Păcii 892

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Primaria Ghimbav from Braşov, Județul Brașov, Romania

Strada Lungă 2

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518