Home Destinations Bacău, Județul Bacău, Romania

Bacău, Romania

Search a route from Bacău

Choose route

Description

Bacaul si imprejurimile nu reprezinta destinatii turistice foarte populare, desi ascund numeroase obiective turistice naturale, culturale si istorice.

 

Daca nu ai ajuns pana acum in Bacau, te sfatuim sa mergi macar intr-o excursie de weekend. Vei gasi aici ruinele unei curti domnesti, castele care par desprinde din basme si o gastronomie aparte, care satisface toate gusturile.

 

Istoria Bacaului a inceput in neolitic, de cand dateaza primele urme de locuire umana din zona. Descoperile arheologice au scos la lumina o necropola geto-dacica din secolele II-III i.Hr. si atesta faptul ca Bacau era un targ la mijlocul secolului al XIV-lea. A urmat o perioada de dezvoltare comerciala si mestesugareasca, orasul fiind atestat documentar la 6 octombrie 1408. La Bacau s-au stabilit si husiti, refugiati din Ungaria si Polonia, iar intre 1472 si 1491 Stefan cel Mare a ridicat aici o curte domneasca pentru fiul sau. Important centru vamal si comercial, orasul se situa in secolul al XIX-lea in randul oraselor principale ale Moldovei si populatia crestea constant, atat gratie industrializarii, cat si imigratiei evreiesti. Pana la 1900, la Bacau s-au deschis o fabrica de hartie, o fabrica de bere, una de caramida si o tipografie, iar in perioada interbelica, Bacaul se dezvolta din punct de vedere urbanistic, fiind, dupa Bucuresti, al doilea oras asfaltat din vechiul Regat.

 

Muzeul de Stiinte ale Naturii Ion Borcea

Aflat in incinta Parcului Cancicov, Muzeul Ion Borcea asteapta vizitatorii cu o serie de expozitii permanente cu exponate numeroase, diorame mari si povesti despre natura si biodiversitate. Atractia centrala a muzeului este sera de plante exotice, unde se afla si un mic lac artificial cu broaste testoase simpatice.

 

Casa Memoriala George Bacovia

Daca ajungi in Bacau, nu uita sa faci o oprire chiar langa statuia lui Stefan cel Mare, la Casa Memoriala George Bacovia. Casa in care marele poet a locuit timp de 22 ani a fost deschisa publicului la 1 octombrie 1971 si a fost declarata monument istoric. Cele sase camere adapostesc atat manuscrise ale scriitorului, cat si obiecte de mobilier, tablouri, fotografii care au apartinut familiei sale.

 

Ruinele Curtii Domnesti

Printre obiectivele turistice din Bacau se numara si Curtea Domneasca, ansamblu format din ruinele vechii Curti Domnesti, ruinele Turnului Locuinta si Biserica „Precista”. Curtea Domneasca a fost intre 1481 si 1496 resedinta lui Alexandru, fiu al lui Stefan cel Mare. Constructia avea un plan rectangular, insa din pacate astazi mai sta in picioare doar pivnita, formata din doua incaperi.

 

Experiente autentice


Descopera Castelul Sturdza

Castelul ridicat de George Sturdza la cumpana veacurilor al XIX-lea si al XX-lea este o bijuterie arhitectonica neogotica, atragand atentia prin blazoanele si stemele de pe fatada si turnurile de paza ce inconjoara parcul. Personalul complexului turistic care functioneaza aici este foarte primitor, iar preparatele servite la restaurant evoca atmosfera boiereasca de odinioara.

 

Pe Drumul Sarii

Daca ajungi in Targu Ocna, mergi neaparat la mina de sare de aici. Poti vizita Salina Drumu Sarii, amenajata cu expozitii de arta si terenuri de sport unde sa respiri aerul terapeutic, iar daca vremea permite te poti relaxa in strandul cu apa sarata din baza turistica. 

 

In Dumbrava Minunata

Daca ai vazut filmul „Dumbrava Minunata”, iti spunem ca dumbrava prezentata in pelicula este chiar parcul dendrologic din jurul Castelului Rosu, al doilea ca marime din Romania. Aici se afla numeroase specii de copaci, printre care arborele de sequoia, adus din Muntii Sierra Nevada din SUA. Din pacate, castelul, aflat pe lista monumentelor istorice, se afla intr-o stare avansata de degradare si nu mai poate fi vizitat.

 

Mancare si distractie


Bucataria moldoveneasca a fost de-a lungul timpului influentata de turci, greci, ucraineni si rusi, rezultatul constand in preparate satioase si pline de savoare. Odinioara, in satele din judetul Bacau borsul de prepara in putina de lemn, cu apa din fantana si crengute de visin, painea se invelea in frunze de nuc, iar sarmalele se fierbeau in oala de lut in cuptor. Pentru o tochitura moldoveneasca ca la mama acasa, parjoale delicioase sau un platou Lenea Cucoanei, mergi la Restaurantul Miorita, renumit pentru meniul variat si preturile foarte bune. Un alt local unde te asteapta un adevarat festin culinar este Podu’ cu Lanturi, cu un decor gotic remarcabil si o fabrica de bere artizanala chiar langa. Vei savura mancaruri care se serveau si in urma cu 500 de ani, cum ar fi borsul de hasmatuchi, tocineii serviti cu smantana sau berbecutii la rotisor. Savureaza-le alaturi de o bere artizanala din fabrica proprie si la desert alege o placinta cu nuca, o poala-n brau sau o turta cu julfa.

 

Transport local


Pentru ca zona centrala din Bacau este destul de compacta, poti merge pe jos catre obiectivele turistice. Daca preferi sa folosesti mijloacele de transport in comun, un bilet de autobuz costa 2 lei, iar taxiuri gasesti destul de usor si la preturi bune.

 

Cum ajungi la Bacau

Cu MementoBus e foarte simplu sa ajungi in Bacau, in conditii optime de confort si siguranta. Alege transportul cu autocarul si ai la dispozitie rute cu plecare din mai multe orase ale tarii. Bucura-te de o vacanta la pret redus calatorind cu MementoBus si rezervandu-ti cazare ieftina prin Christian Tour. Rezerva online sigur si rapid pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.

Station Gara Cfr from Bacău, Județul Bacău, Romania

GARA CFR

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Lidl (Langa Autogara) from Bacău, Județul Bacău, Romania

Autogara Bacău

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcarea Stadionului Municipal from Bacău, Județul Bacău, Romania

Bacau

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Autogara Massaro from Bacău, Județul Bacău, Romania

Strada Gării / Maramureş

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Piata Centrala from Bacău, Județul Bacău, Romania

Piața Centrală

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Autogara Bistrita from Bacău, Județul Bacău, Romania

Strada Vadul Bistriței 16

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Autogara Transport Bistrita Sa from Bacău, Județul Bacău, Romania

Bacău

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518