Home Destinations Buzău, Județul Buzău, Romania

Buzău, Romania

Search a route from Buzău

Choose route

Description

Orasul si chiar intreaga regiune a Buzaului trec de multe ori neobservate de turisti, desi reprezinta o zona deosebit de frumoasa si ofertanta pentru calatori. Aici gasim obiective naturale si rezervatii superbe, monumente istorice excelent conservate, cultura traditionala autentica si biserici de o valoare inestimabila. Iar daca luam in calcul si pozitionarea sa favorabila, pe granita dintre Muntenia si Moldova, putem spune ca Buzaul este o destinatie excelenta de vacanta din Romania.

 

Buzaul este o veche vama a Tarii Romanesti, la granita cu voievodatul Moldovei. Descoperirile de la Gumelnita si Monteoru atesta prezenta omului aici inca din era precrestina. Targul Buzaului e mentionat pentru prima oara in 1431, iar in sec. XVI devenise deja un important sediu episcopal ortodox. In razboaiele din secolele XVII-XVIII a suferit distrugeri insemnate, insa a fost mereu recladit, iar astfel a primit ca simbol pasarea Phoenix. Secolul al XIX-lea a marcat o perioada infloritoare pentru oras, cand s-a construit Palatul Comunal, s-a dezvoltat sectorul industrial, sistemul feroviar, s-au construit scoli si institutii de cultura. Dezvoltarea a fost stopata de cele doua razboaie, dar s-a reluat in perioada interbelica si in cea comunista, insa in ultima faza doar cu accent pe sectorul industrial.

 

Ce poti vizita in Buzau


Parcul Crang

Cel mai mare parc din Buzau a fost amenajat intr-o veche padure de la marginea orasului, care era initial in proprietatea Episcopiei. Parcul se intinde pe o suprafata de 10ha si in incinta sa gasim un lac, un obelisc, locuri de joaca, discoteci, zone pentru amatorii de sah, dar si un debarcader de unde se inchiriaza barci cu care se poate iesi pe lac.

 

Casa-muzeu Vergu Manaila

Colectia de Etnografie si Arta Populara „Vergu Manaila” functioneaza intr-o cladire monument istoric ridicata in sec. XVIII, recent renovata si reabilitata. Muzeul gazduieste o expozitie de obiecte cu specific etnografic local precum piese de port popular, tesaturi, obiecte de uz casnic, unelte si o multime de piese decorative traditionale.

 

Muzeul Judetean Buzau

Cel mai important muzeul al orasului a fost infiintat de Basil Iorgulescu, iar din anul 1977 functioneaza in cladirea fostei Școli de Fete, monument istoric inaugurat in 1937. Vizitatorii pot admira aici expozitii si colectii istorice si arheologice, etnografice, dar si piese de arta si exponate din sfera stiintelor naturale, in special mineralogie. Poate cea mai interesanta colectie este cea cu obiecte din epoca neolitica, ce cuprinde unelte, obiecte de uz casnic, ceramica din culturile Gumelnita, Precucuteni si Cucuteni, dar si obiecte folosite in ritualuri magico-religioase.

 

Experiente autentice


Colectia de chihlimbar de la Colti

Muzeul Chihlimbarului din Buzau detine o colectie de peste 270 de piese brute si finite realizate din chihlimbar, ce provin din satul Alunis al comunei Colti. Tot aici, langa muzeu, se afla si o mina de chihlimbar realizata exclusiv cu scopuri turistice.

 

Tabara de sculptura Magura

In anul 1970, la initiativa sculptorului Gheorghe Coman, se organizeaza prima editie a Taberei de Sculptura de la Magura. Aceasta a functionat pana in 1985. In cei 16 ani de activitate s-au perindat pe aici 163 de sculptori care au lasat mostenire taberei creatiile lor, in numar de 256. Turistii pot vizita si astazi tabara pentru a admira sculpturile, insa din pacate acestea nu sunt marcate cu numele lucrarii si al autorului, astfel ca nu pot fi identificate.

 

Mancare si distractie


Cea mai faimoasa specialitate locala sunt, bineinteles, covrigii de Buzau! Glumim, caci la Buzau poti gusta o multime de bunatati, nu neaparat cu specific local insa cu siguranta gustoase. Ca s-o spunem drept, specialitatea buzoiana cea mai apreciata este vinul, intr-o varietate atat de extinsa incat ne-ar fi greu sa alegem unul singur pe care sa-l recomandam. Taverna Buzoiana este un local cu specific traditional unde poti manca pe saturate, la preturi bune, intr-un decor rustic autentic. Gasesti aici preparate faimoase precum fasole cu ciolan, parjoale moldovenesti, bulz ciobanesc, rata pe varza si pui la ceaun cu mamaliga si usturoi. Pentru un cadru mai contemporan si mai cosmopolit te invitam la restaurantul Pik-Nik, unde poti savura diverse salate, preparate italiene, peste si fructe de mare, dar si unele cu care sigur te-ai obisnuit, precum cele din carne de porc, vita, oaie si vitel.

 

Transport intern


Cele 11 linii de transport public din Buzau te pot duce in majoritatea zonelor de interes ale orasului, iar calatoria va fi sigura, rapida si confortabila. Daca te grabesti sau nu cunosti prea bine orasul, poti apela oricand la un taxi.

 

Cum ajungi la Buzau

Cu MementoBus e foarte simplu sa ajungi in Buzau, in conditii optime de confort si siguranta. Alege transportul cu autocarul si ai la dispozitie rute cu plecare din mai multe orase ale tarii. Bucura-te de o vacanta la pret redus calatorind cu MementoBus si rezervandu-ti cazare ieftina prin Christian Tour. Rezerva online sigur si rapid pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.

Station Alascom Peco from Buzău, Județul Buzău, Romania

Șoseaua Spătarului 2

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Autogara Nord (Buzau) from Buzău, Județul Buzău, Romania

Autogara Nord

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Petrom Vama from Buzău, Județul Buzău, Romania

Buzău

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Statie Autobus Mc Dondald'S from Buzău, Județul Buzău, Romania

STATIE AUTOBUS MC DONDALD'S

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Statie Avantaj (Vizavi de Mc Donalds) from Buzău, Județul Buzău, Romania

Bulevardul Unirii 10

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Vis-A-Vis McDonalds from Buzău, Județul Buzău, Romania

Bulevardul Unirii PTTR TR2

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Benzinaria Mol (Fost Alascom) from Buzău, Județul Buzău, Romania

Bulevardul Unirii 301

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Dedeman from Buzău, Județul Buzău, Romania

ŞOSEAUA NORDULUI 10

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Agentia Tarsin Buzau from Buzău, Județul Buzău, Romania

Buzau, B-dul 1Dec. Nr. 71

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Buzau from Buzău, Județul Buzău, Romania

Buzău

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station McDonalds Km 0 from Buzău, Județul Buzău, Romania

Buzău

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Kaufland Buzau from Buzău, Județul Buzău, Romania

Kaufland Buzau , Bulevardul Unirii 1

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Kaufland Buzau from Buzău, Județul Buzău, Romania

Bulevardul 1 Decembrie 1918 7

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station McDonald'S Buzau (Unirii) from Buzău, Județul Buzău, Romania

McDonald's Buzau

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518