Home Destinations București, Municipiul București, Romania

București, Romania

Search a route from București

Choose route

Description

Capitala Romaniei este o sursa nesfarsita de experiente, povesti si atractii, nu doar pentru turisti, ci chiar si pentru bucurestenii get-beget. De la binecunoscutele muzee, la parcuri si cladiri cu istorie mai putin stiuta, Bucurestiul te poate surprinde oricand si in locuri unde nu te-ai fi asteptat. Daca alegi Bucurestiul ca urmatoarea destinatie de vacanta, echipeaza-te cu rabdare, multa curiozitate si pantofi comozi, caci adevaratele atractii nu se vad din taxi.

 

Legenda spune ca orasul a fost intemeiat de un cioban pe nume Bucur, insa povestea cu adevarat interesanta a orasului incepe in 1459, anul primei atestari documentare a Bucurestilor, intr-un act emis de Vlad Tepes. Șase ani mai tarziu devine resedinta domneasca, iar in 1554 este finalizata Biserica Domneasca, cea mai veche biserica ramasa neatinsa pana in zilele noastre. Orasul devine capitala Tarii Romanesti in 1659, la ordinul turcilor, carora le era mai usor sa controleze aceasta zona decat pe cea a fostei capitale Targoviste. Urmeaza o perioada lunga de dezvoltare in care se infiinteaza institutii de invatamant superior, se modernizeaza infrastructura, se construiesc Palatul Mogosoaia (1702) si Spitalul Coltea (1704). Dezvoltarea armonioasa si constanta continua pana in perioada interbelica, atunci cand Bucurestiul era cunoscut drept „micul Paris”. Și administratia comunista implementeaza proiecte masive de dezvoltare, insa acestea schimba radical fata orasului si ii stirbesc eleganta prin ridicarea de cartiere-dormitor, platforme industriale si sinistrul proiect al Casei Republicii, actualul Palat al Parlamentului, pentru care a fost ras un intreg cartier.

 

Ce poti vizita in Bucuresti 


Palatul Primaverii

Fosta resedinta a familiei Ceausescu, la acea vreme cea mai luxoasa locuinta din Romania, este acum deschisa publicului larg. Ce-i drept, numai cu rezervare facuta cu minim 24 de ore in prealabil, dar e lesne de inteles avand in vedere interesul curiosilor pentru acest monument al luxului dintr-o perioada cand populatia dormea in frig si bezna. Chiar daca multe detalii esentiale lipsesc, casa-muzeu spune multe despre stilul de viata al familiei prezidentiale si despre privilegiile nemasurate de care beneficiau acestia. Casa, ca proiect de arhitectura, si elementele de design interior sunt rezultatul muncii celor mai mari arhitecti si artisti ai vremii, iar cateva dintre piesele vestimentare si decorative sunt primite in dar de la sefi de stat si oameni importanti ai lumii.  

 

Muzeul National de Arta al Romaniei

Cel mai important muzeu de arta al tarii functioneaza in Palatul Regal de pe Calea Victoriei, spatiu pe care il ocupa din anul 1953. Colectia muzeului se imparte in doua mari galerii, cea nationala si cea de arta europeana. Galeria de Arta Romaneasca Moderna detine lucrari ale celor mai importanti artisti romani, cum ar fi Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Aman, Gheorghe Tattarescu, Corneliu Baba, Cecilia Cutulescu Storck, Constantin Brancusi, Tonitza, Iser si multi altii. Galeria de Arta Europeana detine la randul sau lucrari foarte valoroase executate de El Greco, Domenico Veneziano, Rembrandt, Claude Monet, Auguste Renoir s.a.

 

Muzeul National de Istorie

Cel mai important muzeul al statului roman, si poate si cel mai mare in afara de cele in aer liber, functioneaza in fostul Palat al Postelor de pe Calea Victoriei. Aici sunt expuse cele mai importante obiecte de patrimoniu ale statului si cele mai reprezentative vestigii din istoria poporului roman si a civilizatiilor care au existat in acest spatiu geografic. În expozitia permanenta sunt incluse trei galerii: Tezaur Istoric, Lapidarium si Copia Columnei lui Traian. Tezaurul Istoric, cea mai vizitata dintre toate, detine bijuterii, obiecte de cult, obiecte ritualice si piese decorative ce apartin mai multor civilizatii. Printre acestea se numara tezaurul de la Turnu Magurele, diademele de la Galesu, bratarile dacice din aur de la Sarmisegetusa, tezaurul princiar getic Cucuteni-Baiceni si multe altele.

 

Experiente autentice


Cimitirul Bellu

Dintre toate cimitirele din Romania, aici sunt inhumate cele mai multe personalitati istorice, la de oameni politici la mari artisti, iar pentru unele dintre aceste persoane au fost ridicate monumente funerare deosebite, care impresioneaza atat prin design si calitatea executiei, cat si prin incarcatura simbolica. Cimitirul a fost infiintat in anul 1858, iar in prezent ocupa o suprafata de 28ha. Printre persoanele importante inmormantate aici se numara Anda Calugareanu, Iulia Hasdeu, Maria Tanase, Corneliu Coposu, Toma Caragiu, Lia Manoliu, Panait Istrati, George Bacovia, Radu Beligan si multi altii. La prima cugetare, o plimbare prin cimitir nu pare o experienta prea placuta, insa Bellu este un loc care te va impresiona profund si nu-ti va provoca neaparat melancolie, ci iti va destainui povesti pe care niciun muzeu nu ti le-ar putea spune.

 

Parcul Natural Vacaresti

În anul 2016, Bucurestiul a primit in dar prima sa arie naturala protejata si a intrat astfel in randul marilor orase Europene precum Londra, Berlin sau Praga. Lacul Vacaresti a fost gandit initial ca parte a unui viitor sistem hidrologic de aparare impotriva inundatiilor, insa a fost lasat neterminat dupa caderea regimului Ceausescu. Au existat mai multe initiative de valorificare a terenului, insa toate au esuat, iar cu timpul suprafata s-a umplut cu apa provenita din izvoare subterane. Acest aspect a dus la dezvoltarea unui ecosistem in care traiesc peste 150 de specii de pasari si cateva mamifere si reptile precum vulpea, iepurele vidra, tritonul, etc. Dupa aproximativ 4 ani de demersuri, zona a fost declarata arie protejata si apoi a primit statutul de parc natural. „Delta Vacaresti”, cum mai e numita de localnici si activisti de mediu, este un loc minunat pentru plimbare, bird watching, fotografie si chiar picnic, insa totul cu respectarea stricta a regulilor de protejare a mediului. Viziteaza https://parcnaturalvacaresti.ro pentru mai multe detalii.

 

Mancare si distractie


Capitala nu duce lipsa de restaurante, baruri, cafenele si cluburi, astfel ca nici cei care o viziteaza nu vor sta nemancati si cu siguranta nu se vor plictisi. Bucurestiul nu are un specific gastronomic local, insa aici gasesti specialitati din bucatariile tuturor regiunilor tarii si mai ales din cea internationala. Cu toate astea, iti vom prezenta pe scurt doua restaurante faimoase cu specific romanesc, cu istorie de peste 100 de ani. Caru cu Bere „este sufletul Bucurestiului”, asa cum singur se prezinta. Functioneaza de mai bine de 130 de ani si isi pastreaza decorul de epoca, astfel ca odata ce-i treci pragul vei jura ca te-ai intors in timp si ai pasit intr-o carciuma de boieri. Ospatarii iti pun de-ndata pe masa meniul cu ciolan de porc, ciorba de fasole-n paine, gulas unguresc, sarmale cu mamaliga si faimosii mici, dar si o selectie vasta de beri si vinuri romanesti si straine. N-o fi el cel mai ieftin restaurant din urbe, dar nici nu-i treci zilnic pragul si altfel te simti cand te lafai in decorul de epoca, nu pe la vreun fast food de cartier. Cam aceeasi poveste e si la Hanu’ lui Manuc, insa acesta e mult mai vechi, tocma’ de la 1808. Și aici, cat ai pocni din degete ti se aseaza pe masa icre de crap, bulz ciobanesc, bors de curcan, crap fript inecat in mujdei, carnati, mititei si multe alte bunatati, pe care le poti stropi cu toate licorile pamantului. Lasa loc la sfarsit si pentru o portie de papanasi sau macar pentru o inghetata de casa. Apoi, cand se lasa seara si te incearca setea, da o tura la Interbelic, Fabrica de Bere Buna, Energiea sau Club Control. Și daca dupa cateva pahare se instaleaza si cheful de dans, ramai la Control sau Energiea, ori ia-o la pas prin centrul vechi si opreste-te oriunde-ti pare mai pe placul tau.

 

Transport local


Ti-o spunem franc, in Bucuresti nu are rost sa te obosesti cu transportul public de suprafata. Profita cat poti de mult de metrou, iar daca s-a facut tarziu sau i-ai iesit din raza de actiune, ia un taxi, insa ai mare grija de unde si cum. Pentru a evita situatii neplacute, comanda un taxi prin telefon sau aplicatie.

 

Cum poti ajunge in Bucuresti

Cu MementoBus e foarte simplu sa ajungi in Bucuresti, in conditii optime de confort si siguranta. Alege transportul cu autocarul si ai la dispozitie rute cu plecare din mai multe orase ale tarii. Bucura-te de o vacanta la pret redus calatorind cu MementoBus si rezervandu-ti cazare ieftina prin Christian Tour. Rezerva online sigur si rapid pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.

Station Autogara Militari from București, Municipiul București, Romania

STR. VALEA CASCADELOR, NR. 1, SECTOR 6

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Autogara Militari , Peron 2 from București, Municipiul București, Romania

AUTOGARA MILITARI , PERON 2

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Autogara Obor from București, Municipiul București, Romania

B-dul Garii Obor nr.5A, Sector 2

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Autogara Baldovin Pârcălabul from București, Municipiul București, Romania

Strada Mircea Vulcănescu 2

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Central Bus Station Bucharest / Sos. Orhideelor, Nr. 49A from București, Municipiul București, Romania

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Filaret from București, Municipiul București, Romania

Strada Doctor Constantin Istrati 1

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Gara de Nord from București, Municipiul București, Romania

Calea Grivitei 134 - 136

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Carrefour Feeria from București, Municipiul București, Romania

Centrul Comercial Feeria, Șoseaua București-Ploiești 44A

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Timpuri Noi (Benzinaria Mol) from București, Municipiul București, Romania

Splaiul Unirii 118

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcul Garii de Nord (Vis-A-Vis de Coloane) from București, Municipiul București, Romania

Bucuresti Gara de Nord

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Piata Presei Libere from București, Municipiul București, Romania

Piata Presei Libere

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Piata Romana from București, Municipiul București, Romania

Romana

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Piata Sfantul Gheorghe from București, Municipiul București, Romania

Piata Sfantul Gheorghe

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Piata Victoriei from București, Municipiul București, Romania

Victoriei

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Torpedo Tur International from București, Municipiul București, Romania

Strada Atelierului 22

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Statie Bucuresti from București, Municipiul București, Romania

Piata Presei

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Muzeul Cfr from București, Municipiul București, Romania

Calea Griviței 193B

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Autogara Marina from București, Municipiul București, Romania

Piata Chirigiu

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Autogara Idm Basarab Kennedy from București, Municipiul București, Romania

Șoseaua Orhideelor 31

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Autogara Militari (La Stradă, Vis-A-Vis de Oficiul Poștal) from București, Municipiul București, Romania

Strada Valea Cascadelor 1, Sector 6, Bucuresti

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Piata Unirii, From The Parking In Front Of Café Milano/just To The Hotel Horoscop from București, Municipiul București, Romania

București

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Timisoara Benzinaria Omv Timișoara 300291 from București, Municipiul București, Romania

Bd. Timișoara 60b

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Parcare Rond - Piata Alba Iulia from București, Municipiul București, Romania

Piața Alba Iulia

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Benzinaria Lukoil (Bucuresti) from București, Municipiul București, Romania

Șoseaua București-Ploiești 40a

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Station Aeroport Baneasa from București, Municipiul București, Romania

Aeroport Baneasa

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518