Acasa Destinatii Iași, Județul Iași, Romania

Iași, Romania

Cauta o cursa de la Iași

Alege cursa

Descriere

Iasi, dulcele targ al Moldovei


“Iasiul este mai mult decat o fosta ilustra capitala a Moldovei: printre zidurile sale salasluiesc comori de arta si de istorie nationala, pe care nicio alta urbe a Romaniei de azi nu le poseda cu atata imbelsugare.”, asa descria marele Nicolae Iorga cel mai mare oras al Moldovei.

 

Dincolo de cladirile remarcabile si obiectivele culturale, orasul te asteapta cu numeroase restaurante si baruri pline de studenti si cu o atmosfera vibranta si boema.

 

Pe teritoriul judetului Iasi din prezent, in preistorie lua nastere cultura Cucuteni, una dintre cele mai importante din tara, iar de-a lungul timpului regiunea a fost modelata de influente elene, romane si bizantine. Atestat documentar in 1396, Iasi a inflorit in secolul al XVI-lea, odata ce a devenit capitala Moldovei. Domnitorii  au lasat in urma numeroase manastiri si biserici, unele dintre ele fiind astazi in patrimoniul UNESCO. Orasul celor sapte coline a dat unele dintre cele mai relevante figuri culturale si politice din Romania, de la Creanga la Eminescu si de la Slavici la Maiorescu.

 

Ce poti vizita in Iasi


 Palatul Culturii

Un simbol al Iasiului, Palatul de Cultura imbina armonios stilurile neogotic, neobaroc si romanesc. Are o suprafata foarte generoasa si un turn de 55m inaltime. In prezent, Palatul gazduieste patru muzee importante: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”, Muzeul de Arta si Muzeul Etnografic al Moldovei.

 

Catedrala Mitropolitana

Un important loc de pelerinaj din Romania, Catedrala Mitropolitana din Iasi adaposteste inca din 1889 moastele Sfintei Parascheva. La interior, vei putea admira opera marelui Gheorghe Tattarescu, cat si decoratiuni incantatoare in stil renascentist tarziu si elemente baroce.

 

Gradina Botanica

Cea mai veche si mai vasta gradina botanica din Romania isi asteapta vizitatorii cu 21km de alei si gradini exotice cu orhidee. Poti admira aici peste 800 de specii de trandafiri, mai multe sere cu plante tropicale si carnivore, cat si un muzeu, o biblioteca si un ierbar impresionant.

 

Experiente autentice


 Picnic in Parcul Copou

Situat pe dealul cu acelasi nume, Parcul Copou are o istorie care a inceput in secolul al XVIII-lea si este unul dintre locurile preferate de ieseni pentru relaxare si plimbare in natura. In centrul parcului vei descoperi Obeliscul cu lei, Teiul lui Eminescu, dar si busturi ale membrilor marcanti din Junimea. Daca vrei sa te bucuri de o dupa-amiaza linistita, vino aici cu ceva de mancare si bauturi si savureaza-le la un picnic.

 

Pe urmele lui Ion Creanga

O experienta de neratat daca vizitezi Iasiul este vizita la Bojdeuca lui Creanga. Primul muzeu memorial literar deschis in Romania a fost locuinta marelui scriitor intre 1872 si 1889. In interiorul casei se afla obiecte care i-au apartinut lui Creanga, iar in exterior vei vedea o biblioteca si un amfiteatru in aer liber.

 

In lumea teatrului

Iesenii spun cu tarie ca Teatrul National Vasile Alecsandri, un amestec de arhitectura baroca si rococo, este cel mai frumos din Romania, nu doar cel mai vechi. Tavanul cladirii a fost pictat de Alexander Goltz si iluminatul, realizat cu ajutorul a 100 de lampi de cristal venetian si 1418 becuri, da un aer cat se poate de elegant teatrului.

 

Mancare si distractie

Pe langa ingredientele folosite, iesenii pun mult suflet atunci cand gatesc, asa ca orasul se bucura de simpatia gurmanzilor si nu numai. Pentru o ciorba radauteana ca la mama acasa sau un pilaf cu pui si ciuperci, iti recomandam Restaurantul Panoramic, unde te asteapta si o priveliste aparte cu orasul. Un alt local unde merita sa mananci este Oscar, unde vei gasi un meniu cu peste 80 de preparate traditionale romanesti si internationale. Pentru o cafea aromata si o atmosfera boema, mergi la Cafeneaua Acaju, iar daca vrei sa dansezi pana tarziu in noapte si sa savurezi un cocktail proaspat, La Baza este locul potrivit, unde vei gasi o atmosfera de vacanta si preturi accesibile.

 

Transport local


Iasiul imbie vizitatorii sa il descopere la pas, insa ai la dispozitie atat tramvaie, cat si autobuze, care conecteaza centrul cu restul cartierelor. Poti, de asemenea, sa mergi cu taxiul, costurile fiind moderate, sau sa iei un maxi-taxi sau autocar daca vrei sa explorezi imprejurimile orasului.

 

Cum ajungi la Iasi

Calatoreste rapid, sigur si ieftin spre Iasi, cu MementoBus. Gasesti curse cu plecare din Bucuresti si alte orase din tara. Bucura-te de o vacanta la pret redus calatorind cu MementoBus si rezervandu-ti cazare ieftina prin Christian Tour. Rezerva online sigur si rapid pe www.mementobus.ro si www.christiantour.ro.

Statia Autogara Codreanu din Iași, Județul Iași, Romania

Str. Garii nr.22

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Real din Iași, Județul Iași, Romania

STR.MOARA DE FOC NR. 32

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Aeroport Iasi / Teminal Plecari din Iași, Județul Iași, Romania

Drumul Aeroportului, Iași, 700750

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Aeroportul Iasi/terminal Sosiri din Iași, Județul Iași, Romania

Strada Moara de Vânt nr. 34, Iași 700750

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Carrefour, Str.Arcu 29 din Iași, Județul Iași, Romania

Iasi

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Iasi (Lidl Vis-A-Vis Iulius Mall) din Iași, Județul Iași, Romania

Bulevardul Chimiei nr. 2A, Iași 700291

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Iasi (Parcare Magazin Carrefour) din Iași, Județul Iași, Romania

Strada Arcu Nr. 29, Iași

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia McDonalds Gara din Iași, Județul Iași, Romania

Gara

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Agentia Tarsin din Iași, Județul Iași, Romania

Strada Străpungere Silvestru 8

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Județul Iași, Romania

Universitate

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518

Statia Autogara Codreanu, Vis-A-Vis de Gară din Iași, Județul Iași, Romania

Strada Garii nr 22

rezervari@mementobus.com

(+40) 317.105.518